Historien bakom bilden som fått hela Australien att heja på Sjöström i VM

Sarah Sjöströms popularitet sträcker sig inte bara inom Sveriges gränser.
Även på andra sidan jorden är hon väldigt omtyckt.
– Är det någon som de vill ska vinna ett guld, bortsett från australiska simmare så klart, så är det nog Sarah, säger Nicole Jeffery, journalist på The Australian, enligt Sportexpressen.

I Sverige har Sarah Sjöström, i takt med framgångarna, växt ut till att bli en riktigt folkkär idrottare. Nu berättar den australiensiska journalisten Nicole Jefferyför Sportexpressen, om att Sjöströms även är väldigt populär i Australien.

Det hela har sin bakgrund i OS-finalen på 100 meter frisim i Rio. Sjöström hade kommit trea, men istället för att glädjas åt bronsmedaljen riktade hon sin uppmärksamhet åt den australiensiska simmerskan Cate Campbell, som efter att ha misslyckats i finalen var helt förkrossad.

Efteråt spreds en bild som visade hur Sjöström och den danska simmerskan Jeanette Ottesen tröstade Campbell.
– Allt började när de såg den där bilden efter finalen på 100 meter frisim i Rio, säger Nicole Jeffery, journalist på The Australian, till Sportexpressen och fortsätter:
– Alla i Australien trodde att Cate skulle vinna. När hon sen inte gjorde det blev hon förkrossad. Jag tror att många blev väldigt rörda av den sportslighet som Sarah och Jeanette visade där och då. Och är det något som australier älskar så är det sportslighet.

Även Sjöströms goda relation till Campbell tros vara en anledning till hennes popularitet i Australien. När svenskan nyligen slog Campbells världsrekord på 100 meter frisim hyllades hon stort av konkurrenten.
– Sarah är en sådan fin person, det är fantastiskt att vara runt henne. Jag är bara glad över att få simma under hennes era, sa Campbell då, enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Världsrekordsplanen: ”Vi skulle göra något chockerande”