Världsrekordsplanen: ”Vi skulle göra något chockerande”

Redan på VM:s första dag slog Sarah Sjöström till med ett nytt världsrekord på hundra meter frisim.
– Det här var det lättaste läget någonsin att slå ett världsrekord på, säger hon enligt Sportbladet.

Det svenska damlaget kom på en femteplats i gårdagens lagkapp. Trots det var det Sarah Sjöström som alla ville krama och och gratulera efter loppet.

Svenskan, som överraskande nog tog hand om den första sträckan, krossade det tidigare världsrekordet på hundra meter frisim med 35 hundradelar.
– Jag brukar alltid ta första men vi sa att ska vi ha en chans kanske vi ska göra något chockerande, säger Michelle Coleman enligt Sportbladet.

Huvudpersonen kommenterar loppet på följande vis:
– Jag är jätteglad. Det var planen. Man är lite fräschare första dagen så det är lättare att slå världsrekord än när man är lite trött på slutet av veckan, säger Sjöström enligt kvällstidningen.

Den nya världsrekordhållerskan har inför VM lagt om träningen och strukit sig från längre sträckor för att optimera möjligheterna på femtio och hundra meter fritt.
– När det är dags för hundra frisim-final senare i veckan är det mer taktik. Nu gick jag bara all out första femtio, jag hade ingen aning om hur jag skulle klara mig på vägen hem. Det kan man inte göra när det gäller på riktigt. Det här var det lättaste läget någonsin att slå ett världsrekord på, säger Sjöström.

LÄS MERHär är elakaste skämten om Henrik Stensons British Open-tröja