Angelica Bengtssons tårar inför OS – avslöjar nu sanningen efter alla rubriker: "Jag mådde dåligt"

Angelica Bengtssons tårar inför OS – avslöjar nu sanningen efter alla rubriker: ”Jag mådde dåligt”

Angelica Bengtsson bröt nyligen med tränaren Peter Widén.
Med tårar i ögonen avslöjar hon sanningen om tuffa uppbrottet inför OS.
– Jag mådde dåligt. Då säger han att han inte orkar med det, säger Bengtsson i en dokumentär på Discovery. 

Uppladdningen inför sommar-OS i Tokyo fick en oväntad vändning när tränaren Peter Widén lämnade medaljhoppet Angelica Bengtsson. Med bara två månader kvar till säsongens stora höjdpunkt blev svenska stavhopperskan lämnad ensam.

Tufft inför OS

I den nya dokumentären ”Drömmen om guld – tillsammans mot OS i Tokyo” som görs av Discovery så avslöjar 28-åringen sanningen om uppbrottet med tränaren.
– Jag mår dåligt en gång i månaden och på det sista träningspasset så hade vi anpassat stavpassen efter min cykel. Jag sa att ”jag tror nog inte riktigt att det har gått över, men vi kör ändå”, berättar Bengtsson i dokumentären innan hon får tårar i ögonen.
– Vi körde ändå och det gick jättedåligt för att jag mådde dåligt. Då säger han att han inte orkar med det här.

Angelica Bengtsson, OS
190929 Angelica Bengtsson of Sweden competes in women’s pole vault final during day 3 of the IAAF World Athletics Championships on September 29, 2019 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88034

Angelica Bengtsson har inte haft det lätt med tränare under friidrottskarriären och tvingats byta flera gånger. Hon har bland annat tränats av sin pappa Glenn Bengtsson men brutit det samarbetet vid två olika tillfällen.
– Jag var arg till en början, jag har gjort många tränarbyten och uppbrott. De gångerna jag lämnade pappa var väldigt personligt och det har alltid varit inför OS, säger hon till tv-kanalen som ska visa sommarens olympiska spel.
– Och ja, han var ju en sådan som jag kände mycket tillit till och kände mig trygg med, så det var jobbigt.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Svenskans nya tränare heter Gustaf Hultgren och tillsammans laddar de för OS som börjar om drygt en vecka. Då ska Angelica Bengtsson jaga karriärens allra första OS-medalj på seniornivå, hon har faktiskt ett guld från ungdoms-OS 2010.

Dela artikeln för att stötta blågula medaljhoppet Angelica Bengtsson inför sommar-OS!

LÄS MER: Sarah Sjöströms dystra besked med bara veckor kvar till OS – helt ärliga avslöjandet: ”Vi får se om…”

Angelica Bengtsson, OS
201023 Angelica Bengtsson poserar för ett porträtt den 23 oktober 2020 i Växjö. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214 / MH0017

Få våra nyhetsbrev!