Sarah Sjöströms dystra besked med bara veckor kvar till OS – helt ärliga avslöjandet: ”Vi får se om...”

Sarah Sjöströms dystra besked med bara veckor kvar till OS – helt ärliga avslöjandet: ”Vi får se om…”

Bara någon vecka kvar till OS.
Nu kommer ett dystert erkännande från Sarah Sjöström.
– Jag kommer nog bestämma mig de kommande dagarna, säger hon.

Det var i vintras som Sveriges kanske största olympiska stjärna, tillika ett av våra största guldhopp Sarah Sjöström halkade utomhus och slog i armbåge. Olyckan var så pass allvarlig att hon tvingades till operation, och under våren har allt handlat om rehab för att bli redo för OS.

Kan ställa in

Under sommaren har hon varit tillbaka under två tävlingshelger och har då, med tanke på förutsättningarna, gjort bra ifrån sig och hon har varit tydlig med att hennes form och känsla är uppåtgående. Men det finns fortfarande orosmoln, och de handlar om fjärilsim.

210711 Sarah Sjöström intervjuas av media under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström är anmäld till 100 meter fjäril i årets OS – distansen som hon vann OS-guld på under förra OS, men hon är oviss kring huruvida hon kommer kunna delta eller inte.

– Vi får se om jag dyker upp (på 100 meter fjäril). Det var inte så länge sedan jag knappt kunde simma fjärilsim. Men det har gått väldigt fort när det väl börjat fungera, om man kollar på tider på träningen. Det är ju mindre än två veckor kvar så vi får se om jag kan ta ytterligare kliv och känner mig redo att ställa upp. Jag kommer nog bestämma mig de kommande dagarna, säger hon till Aftonbladet.

Tonar ner förväntningarna

Sarah Sjöström menar att hon kommer att ta beslut om sin medverkan riktigt sent, men det är också den gren som inleder tävlingarna.

– Den träningen jag gjort är mer anpassad för 50- och 100 frisim. 100 fjärilsim är väldigt tufft, speciellt sista 25 meterna. Även utan den här skadan hade det varit tufft för mig i år på den grenen… Det kan bli att jag ställer upp på den grenen för att få lite racerutin. Det är fortfarande långt kvar till mina favoritgrenar då, säger hon.

210711 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Men om Sjöström skulle ställa upp så är hon tydlig med att det inte finns några förväntningar eller förhoppningar om ett superresultat.

– Ska jag vara realistisk är det väldigt långt bort från medaljtid. Jag gjorde till exempel 57,7 i Rom, det är nästan två sekunder efter de bästa i världen just nu. Så det är ganska långt bort. Ställer jag upp är det mer för att jag är nyfiken på att se var jag kan ta mig, hur stort kliv kan jag ta från Rom till OS. Det skulle vara anledningen till varför jag skulle ställa upp, säger hon.

LÄS MER: Svenske OS-ikonen lämnade rampljuset helt – här är nya livet med förre fotomodellen: ”Var en förfärlig tid”

Få våra nyhetsbrev!