Skarpa varningen till Ebba Andersson – efter Frida Karlssons kollaps i Tour de Ski: ”Hade inte kontroll”

En sjuk Ebba Andersson fick följa Tour de Ski från soffan.
Då såg hon landslagskollegan Frida Karlsson kollapsa fullständigt.
– Det var otäckt, säger Ebba Andersson till Expressen.

Den svenska stjärnan Ebba Andersson inledde skidsäsongen strålande med flertalet pallplatser. Sedan testat hon positivt för covid-19, och därefter har det inte blivit en enda start för 25-åringen från Sollefteå.

Ebbas comeback

Nu ska Ebba Andersson dock vara redo för att ge sig ut i spåret igen. Men tiden utan tävlande har inte varit helt enkel.
– Det har varit en annorlunda tid för mig. Den här delen av året brukar annars vara hektiskt när tävlingarna bara avlöser varandra. Men jag fick snabbt skifta fokus när jag såg de där två strecken på coronatestet, säger Ebba Andersson till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Istället för att tävla har Ebba Andersson fått följa världscupen och Tour de Ski från tv-soffan, något som såklart ökat suget på att åka skidor igen.
– Jag blev faktiskt väldigt sugen att få åka uppför den där backen igen, säger hon och syftar på den sista etappen i Tour de Ski.

En etapp där hon fick se landslagskollegan och vännen Frida Karlsson kollapsa fullständigt.
– Det var otäckt redan när det märktes hur Frida blev tröttare och tröttare och tappade aktionen i sin åkning. Det kändes som att hon inte längre hade kontroll på vad hon gjorde, säger Ebba Andersson.

LÄS MER: Ebba Anderssons helt ärliga ord – avslöjar nu chocken över frånvaron i vinter: ”Jag trodde knappt mina ögon”

”Var inte bara jag”

Loppet fick Ebba Andersson se i efterhand, då hon vid tidpunkten var ute och tränade. Och innan hon slog på tävlingen blev hon varnad.
– Det var tur att jag såg det i efterhand så att mamma och pappa hunnit berätta att det ändå slutat bra. Det var nog inte bara jag som tyckte det såg otäckt ut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Andersson förbereder sig nu för comeback där hon planerar för att tävla i Kopparskidan/Skandinaviska cupen.
– Jag förväntar mig att jag ska få till bra tävlingar här. Statusen är ganska god. Hade jag inte trott att det skulle gå fort för mig här hade jag inte varit här.

LÄS MER: Andreas Palickas känslosamma ord – hyllades enormt efter jätteinsats i VM-premiären: ”Hade tårar i ögonen”