SHL-klubben bekräftar intresse för forne poängkungen: ”Vi är där och erbjuder ett kontrakt”

Patrik ”Peppe” Lundh lämnade Djurgården för KHL-laget Kunlun Red Star. 
Nu bekräftar sportchefen Joakim Eriksson att man är intresserade av att plocka tillbaka honom till nästa säsong. 
– Den dag ”Peppe” vill återvända hem så är vi givetvis där och erbjuder ett kontrakt, säger Eriksson till Hockeynews.se

Med drygt ett dygn kvar av transferfönstret jobbar SHL-klubbarna stenhårt för att förstärka inför återstoden av säsongen. En klubb som tittar på värvningar är Djurgården som redan plockat in meriterade NHL-backen Jason Garrison och forwarden Mattias Guter.
– Men vi har samma behov att täcka som vi har haft tidigare och det är att vi skulle behöva någots slags djup på centersidan, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

180320 Djurgårdens Patrik Lundh under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Linköping och Djurgården den 20 mars 2018 i Linköping.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Djurgården bekräftar intresse för Lundh

Patrik Lundh, 30, hade två mycket framgångsrika säsonger i Djurgården där han också fick chansen i Tre Kronor. Nu spelar han i Kunlun Red Star i KHL och har ett kontrakt som går ut efter säsongen.

Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården, bekräftar för Hockeynews.se att man har tittat på möjligheten att plocka in honom för resten av säsongen. Men en övergång ser inte ut att bli av i nuläget.
– Ja, hans inställning är att slutföra säsongen i Kunlun.

Aktuell till nästa säsong

Djurgården har dock inte gett upp hoppet om att få hem Lundh till nästa säsong.
– Vi kollar med ”Peppe” regelbundet inför framtiden liksom vi gör med ett flertal andra spelare. Den dag ”Peppe” vill återvända hem så är vi givetvis där och erbjuder ett kontrakt och en anställning hos oss så länge han gör det så bra som han gör det för tillfället, säger Joakim Eriksson.

180318 Djurgårdens Patrik Lundh deppar efter att Linköping gjort 0-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Linköping den 18 mars 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Patrik Lundh gjorde sitt livs säsong i SHL och vann Djurgrådens poängliga med 40 poäng. Han har tidigare spelat för både Färjestad och Växjö i SHL samt gjort 11 landskamper för Tre Kronor. Säsongen 2010/11 vann han SM-guld med FBK.

Dela artikeln om du vill se ”Peppe” Lundh i Djurgården igen!

LÄS MER: Bekräftar: Forwarden återvänder till SHL-klubben – närmar sig debut

Supervärvningens klockrena hyllning av svenske NHL-legendaren: ”Oerhört speciell”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);