Supervärvningens klockrena hyllning av svenske NHL-legendaren: "Oerhört speciell"

Supervärvningens klockrena hyllning av svenske NHL-legendaren: ”Oerhört speciell”

.

Det blev succé direkt i SHL-debuten för Växjös Kris Versteeg.
Nu berättar den dubble Stanley Cup-mästaren vilken NHL-svensk som har varit svårast att spela emot.

Det var en ordentlig värvningsbomb som Växjö slog till med i förra veckan. Det är sällan en dubbel Stanley Cup-mästare kliver in mitt i säsongen, men i Kris Versteeg har Växjö fått en otroligt meriterad spelare.

Kompis med ”Jelly Bear”

Versteeg har varit i sju NHL-klubbar och har naturligtvis haft flertalet svenska lagkamrater och spelat mot ännu fler.
–  Jag var där när Niklas Hjalmarsson spelade sin första match och vi är bra polare, säger Versteeg till hockeysverige.se och avslöjar att han kallar förre Blackhawks-backen för ”Jelly Bear”
– Jag gav honom det smeknamnet i Rockford, 2007. Vi kunde inte riktigt uttala hans namn, ”hj”-ljudet är inte lätt på engelska. Så jag tänkte att vi skulle kalla honom ”Jolly” men sen blev det ”Jelly” istället.

Versteeg får också frågan om vilken svensk som var svårast att spela emot. Svaret är givet.
Nicklas Lidström. Han är oerhört speciell. Jag kommer ihåg mina två första matcher i NHL, vi spelade mot Detroit. Varje gång jag försökte dumpa ner pucken så smackade han till den mitt i luften och satte av i motsatt riktning. Han var så speciell att spela mot och det vet såklart alla i hela hockeyvärlden, säger han till hockeysverige.se.

981114 Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
© Bildbyrån – © 10

Läs mer:

Sportchefen bekräftar: Busen aktuell för återkomst i SHL

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);