Svenska självmålet när Penguins vann första finalmatchen i natt

Första Stanley Cup-finalen blev en underlig historia.
Det var självmål, skott-torka och ett sent avgörande av Penguins – som sedan dömde ut sin egen insats.

Nashville Predators spelade i natt klubbens första Stanley Cup-final någonsin. Och det märktes. Det var Pittsburgh som tog kommandot i första perioden och gick fram till en 3–0-ledning.

Tredje målet kom med bara sekunder kvar av första perioden. Sist på pucken? Nashvilles back Mattias Ekholm, som råkade styra in pucken i egen kasse.

Efter det målet var det svårt att se att Predators skulle komma tillbaka. Men det gjorde man. Gästerna gick från 0–3 till 3–3, där kvitteringen kom med sex och en halv minut kvar att spela.

Och det var rättvist. Penguins slutade att spela hockey helt i andra och tredje perioden. Det gick hela 37 minuter utan att man sköt ett enda skott på mål!

Otroligt nog blev det första skottet på nästan två perioder också matchavgörande.
Kolla här när Penguins avgör matchen:

Efter matchen, som slutade 5–3 till hemmalaget, var alla överens om att Predators var det bättre laget i match ett. Inklusive Penguinsspelarna själva.