Här bjuder svensken på drömmål i Stanley Cup-finalen

Nashvilles Pontus Åberg bjöd på ett riktigt drömmål.
Men det räckte inte för Predators, som föll ihop fullständigt i tredje perioden.
Nu har Pittsburgh kopplat ett rejält grepp om Stanley Cup-titeln.

23-årige Pontus Åberg har haft en minst sagt händelserik vår. Han spelade blott 15 NHL-matcher under säsongen och tillbringade nästan all tid i AHL-laget Milwaukee Admirals.

Men under slutspelet har Åberg fått mer förtroende och i natt visade han varför. Det här målet är makalöst vackert:

Målet innebar en 1–0-ledning för Nashville, men den varade i bara några minuter. Pittsburgh kvitterade innan första perioden var slut.

Sedan var finalmatch två helt jämn i en period, innan Nashville föll ihop fullständigt i den tredje. Pittsburgh gick då fram till 4–1 på bara tre och en halv minut. Det blev också slutresultatet.
Här är ett sammandrag från matchen:

Pittsburgh har nu alltså 2–0 i matcher i finalserien. Kommande två matcher spelas i Nashville.