VM-forwarden lämnar Nordamerika och återvänder till Sverige – helt klar för succélaget i SHL: "Spännande"

VM-forwarden lämnar Nordamerika och återvänder till Sverige – helt klar för succélaget i SHL: ”Spännande”

Han tog sig ända från HockeyEttan till NHL.
Nu återvänder svenskbekantingen Robert Lantosi till Sverige igen.
25-åringen har skrivit på för senaste säsongens succélag Rögle.

Redan 2012 lämnade Robert Lantosi hemlandet Slovakien och kom till Sverige för första gången. Det blev då fyra säsonger hos Västerås men som ung lyckades han inte slå sig in på allvar i A-laget.

NHL-kontrakt

Istället tog Lantosi ett steg ned för att ta ny fart i HockeyEttan med Sundsvall. Där det blev succé direkt och 27 poäng på 40 matcher.

Robert Lantosi, hockey
151203 Västerås Robert Lantosi deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå IK och VIK Västerås HK den 3 December 2015 i Sundsvall. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Sedan återvände han hem till Slovakien och började ösa in poäng på allvar. Vilket ledde till ett NHL-kontrakt hos Boston Bruins 2019, bara två år efter säsongen i HockeyEttan.

Klar för SHL

Men hittills har det inte blivit en enda NHL-match för Lantosi och efter 75 matcher i AHL och utlåning tillbaka till Slovakien har han bestämt sig för att lämna Nordamerika.

Robert Lantosi, hockey
210530 Robert Lantosi of Slovakia in pain during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Slovakia on May 30, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0125

Nu går flyttlasset tillbaka till Sverige igen för att spela i SHL för första gången i hockeykarriären. 25-årige forwarden har skrivit på för senaste säsongens stora succélag Rögle.
– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey. Vi är glada att han tar nästa steg i sin utveckling hos oss, säger Rögles general manager Chris Abbott i ett uttalande.

”Tuff liga”

Senaste säsongen blev det 15 poäng på 25 matcher i AHL samt 18 poäng på 18 matcher i den slovakiska ligan. Han representerade även Slovakien i senaste VM och imponerade stort med 6 poäng på 8 matcher.
– Jag vill bli en bättre spelare, det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas. Jag ska försöka bli bättre, och försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Lantosi i sin första intervju.

Rögle kommer närmast från sin bästa säsong i klubbens historia när man nådde SM-final för allra första gången. Där blev det dock förlust mot Växjö Lakers men nu siktar man mot att etablera sig i toppen av SHL även kommande säsong.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya bilden på svenske NHL-stjärnan Elias Pettersson från semestern får fansen att tappa hakan: ”Wow!”

Få våra nyhetsbrev!