Victor Hedman storspelade i natt – och stoppade omtalade supertalangen: ”Gav honom inga chanser”

Victor Hedman var dominant i Tampa Bays 4–2-seger mot Chicago i NHL-ishockeyn.
Chicagos nya stjärna och draftetta Connor Bedard fick bara i väg ett enda skott på mål.

Connor Bedard hade på de två matcherna närmast före mötet med Tampa gjort fyra mål och två assist. Nu blev det inga alls.
– Vi gav honom inga chanser i dag, säger Hedman efter matchen men konstaterar samtidigt, om den omtalade nykomlingen:
– När han ändå får tag i pucken vet man ingenting om vad han tänker göra, säger Hedman.

Hedman gav Tampa ledningen med 3–2 i den tredje perioden, och assisterade fram till 1–1 i den första. Två poäng innebär att Hedman håller sig kvar i den översta delen av poängligan för NHL:s backar. Han är nu delad trea på 17 poäng.

Elias mål igen

Kvar i toppen av poängligan är också Vancouvers center Elias Pettersson på 26 poäng. Det trots att hans lag inte hade en direkt lysande kväll mot Calgary.

Pettersson inledde genom att göra ett mål, men så mycket roligare än så blev det inte för västkustlaget. Det blev förlust med 2–5 trots att Nils Höglander styrde in reduceringen till 2–4 för Vancouver i mitten av sista perioden.

Calgarys center Elias Lindholm stängde matchen med ett mål i tom kasse från halva plan två minuter före slutsignal. Då hade han också stått för två assist, till Calgarys. Hans anfallskollega Mikael Backlund stod för en assist och Rasmus Andersson för en.