Kanadensiska superhyllningen till Elias Pettersson och William Nylander – men det finns ett problem: "Det gör mig orolig"

Kanadensiska superhyllningen till Elias Pettersson och William Nylander – men det finns ett problem: ”Det gör mig orolig”

Våra svenska NHL-stjärnor har fått drömstart på nya säsongen.
Både Elias Pettersson och William Nylander har öst in poäng.
– Sverige har alltid några av ligans bästa spelare, men den här säsongen är nog bättre än någonsin förut, säger ansedda TSN-journalisten Chris Johnston till Sportbibeln.

Vilken dundersäsong vi har på gång i NHL sett ur blågula ögon. Där båda storstjärnorna Elias Pettersson och William Nylander har imponerat stort för sina lag och fullkomligen öst in poäng.

Svenska storsuccén

Pettersson, som nådde över 100 poäng förra säsongen, har fått en flygande start på säsongen i Vancouver Canucks och är i delad ledning av poängligan med imponerande 26 poäng på 16 matcher. Men Nylander vill inte vara sämre och har levererat 22 poäng på 15 matcher för Toronto Maple Leafs än så länge.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
231115 Willam Nylander of Toronto Maple Leafs during a practice session during the NHL Global Series on November 15, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

Nu har NHL flyttat in hos Sverige tillfälligt och då kommer nordamerikanerna med stora hyllningar till svensk hockey. Chris Johnston på TSN är en av hockeyvärldens allra mest respekterade journalister och han är full av beundran för Elias och William.
– Vi märker att det inte är särskilt många kanadensare i toppen av poängligan… Pettersson har fått en fantastisk start på säsongen, William Nylander har nog haft sin bästa period någonsin i Toronto. Sverige har alltid några av ligans bästa spelare, men den här säsongen är nog bättre än någonsin förut, säger han till Sportbibeln.

Hyllar Pettersson

När det kommer till just Pettersson så är TSN-gurun inte särskilt förvånad. Den otroliga högstanivån har han redan visat upp i ligan tidigare men nu är han på god väg att ta det sista steget mot absolut världsklass.
– Jag skulle inte säga att jag är förvånad, den killen spelar med mycket motivation. Vi har sett hur bra han kan vara när han är som bäst, och du vet, han har inget kontrakt till nästa säsong… Han har lite extra motivation, och saker har gått bra för Vancouver Canucks generellt. Men jag skulle inte säga att jag är förvånad, han har varit en av de bästa forwards de senaste säsongerna, erkänner Johnston.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, NHL
Vancouver Canucks’ Quinn Hughes, Elias Pettersson and Andrei Kuzmenko, from left, celebrate Pettersson’s goal against the Edmonton Oilers during the second period of an NHL hockey game Wednesday, Oct. 11, 2023, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) DYD128

Hur högt rankar du honom i ligan?
– Jag måste nog se lite mer av honom. Jag har alltid Connor McDavid som etta, men han har haft en långsam start på säsongen. Elias är en topp fem-forward i ligan just nu, men jag vågar inte gå högre än så. Men vem vet hur den här säsongen utvecklar sig? Skulle han vinna poängligan, så kommer jag se på det annorlunda. Men det råder inga tvivel om att han är en av världens bästa spelare och Canucks ska vara glada över att ha honom.

LÄS MER: Toronto Maple Leafs fina agerande i Sverige – för att hedra klubblegendaren Börje Salming: ”Fenomenalt”

Oro för Nylander

Nylanders succé sätter i sin tur stor press på Toronto Maple Leafs och här måste NHL-laget snart agera då svensken är inne på sitt sista år av NHL-kontraktet.
– Jag tror att han stannar i Toronto, jag gör verkligen det. Det är en utmaning för laget med tanke på lönetaket, och William Nylander förtjänar en löneökning. Men jag får bara känslan att han vill stanna och Toronto vill behålla honom, och när man har de två ingredienserna så brukar kloka människor vanligtvis hitta lösningar. Men samtidigt, det går inte att ignorera; vi är i mitten av november, han har inget nytt kontrakt. Det finns en stor press på Leafs att lösa det här, säger Johnston i intervjun.

Finns det en risk att det blir som senast, när han missade säsongsöppningen och väntade ut Maple Leafs?
– Skillnaden nu är att han kan skriva på för vilken klubb han vill, förra gången var han knuten till Toronto. Jag tror att dynamiken har förändrats, det är en ny general manager, han har visat så mycket mer nu och varit i ligan längre. Jag tror att Toronto kommer pusha hårt för att lösa det här. Men om vi pratar om det här i mars, och ingenting är klart, då skulle jag bli genuint orolig.

Vem tror du gör flest NHL-poäng i år av Pettersson och Nylander? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Kanadensisk media kan inte sluta skratta åt svenska frågan till William Nylander: ”Löjligt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev