Kanadensisk media kan inte sluta skratta åt svenska frågan till William Nylander: "Löjligt"

Kanadensisk media kan inte sluta skratta åt svenska frågan till William Nylander: ”Löjligt”

William Nylander är hemma i Sverige.
Då fick han en riktig svenskfråga – som får kanadensarna att skratta.
– Det är bara så dumt, säger hockeyexperten Jeff O’Neill i podcasten Overdrive.

William Nylander och hans Toronto Maple Leafs har landat i Sverige för NHL Global Series i Stockholm. Även lagen Detroit Red Wings, Minnesota Wild och Ottawa Senators befinner sig i Sverige, och kommer spela fyra matcher den här veckan.

Nylander i Sverige

Lagen tränar på Hovet och Avicii Arena, och bor i Stockholm. Toronto landade under tisdagen och genomförde sin första träning samma eftermiddag. Nu är flera internationella hockeyexperters och NHL-entusiasters ögon riktade mot Sverige och följer det som pågår här.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
William Nylander överraskas av den oväntade frågan på plats i Sverige. FOTO: X

Efter Torontos träning under tisdagen stannade William Nylander till bland pressen för att svara på frågor. Då fick han av en svensk reporter en riktig Sverige-fråga. Nämligen om han hunnit ta med laget till Ikea ännu.
– Vi kom precis hit och åkte direkt till träning så vi har gott om tid kvar att göra det, svarade Nylander med ett skratt. 

Kritiserar frågan

Frågan får nu de kanadensiska hockeyexperterna i podcasten Overdrive att skratta.
– Det är bara så dumt. Om den enda platsen att hitta en ikea var i Sverige, och det fanns riktigt coola saker där, då hade det kanske varit en rimlig fråga. Men det finns en Ikea en kilometer från mitt hus, säger Jeff O’Neill i ett klipp som kan ses nedan. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
Kanadensiska journalister kan bara skratta åt den svenska frågan till William Nylander. FOTO: X

Poddkollegorna konstaterar att de hör att reportern är nervös och att engelska är hans andraspråk, men ifrågasätter frågeställningen starkt.
– Det är löjligt.
– Det var ett bra svar från Nylander, han räddade honom litegrann. För han hade verkligen bara kunnat kolla på reportern och fråga ”är du seriös?”, säger Bryan Hayes

LÄS MER: Erik Karlssons nya succé – förlängde poängsviten efter samarbetet med Sidney Crosby: ”Kul”

Se klippet här