Vegas vinner första Stanley Cup-finalmötet efter jätterysare – tack vare William Karlssons fräckis

Första mötet i Stanley Cup-finalen mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals utvecklades till en riktig målfest när båda lagen släppte på framåt. Och Capitals såg ut att ha allt i sina händer när Nicklas Bäckström gjorde karriärens allra första finalmål till 2-1 i första perioden.

William Karlssons fräckis

Men då var den här matchen långt ifrån över. Och kort senare vaknade nästa målglade svensk.

När William Karlsson bjöd på en riktigt fräckis när han snodde åt sig en retur bakom mål och lägga in pucken via köksvägen till det så viktiga 2-2-målet. Sedan följde lagen åt fram till 4-4 i den tredje perioden.

Jätterysare i T-Mobile Arena

Sedan var det Golden Knights för hela pengen när Tomas Nosek gjorde både 5-4 och 6-4 i tom kasse under de sista tio minuterna av den här jätterysaren i T-Mobile Arena i natt. Och inför en kokande hemmaarena kunde Vegas-skrällaget skriva ny historia genom att vinna det allra första Stanley Cup-finalmötet.

Nu sitter de gyllene riddarna och ”Wild Bill” i förarsätet för vad som väntas bli en heldramatisk finalserie om matcherna fortsätter vara lika rafflande som den första i natt.