Uppgifter: Storlöftet lämnar SHL-klubben direkt – klar för succénykomlingen

Malte Setkov har varit ombytt i samtliga Malmös matcher i år.
Men nu lämnar han.
Enligt Kvällsposten är storlöftet klar för allsvenska succénykomlingen Kristianstad.

Malte Setkov är född och uppvuxen i Danmark, men flyttade som ung till Malmö för spel i Redhawks ungdomslag. Under åren har han klättrat genom lagen och SHL-debuten kom redan under säsongen 2017/2018.

Uppges lämna

Förra året gjorde den reslige backen 13 matcher i Sveriges högsta serie, och i år har han varit ombytt till Redhawks samtliga 16 matcher. Under de matcherna har han snittat en istid på ungefär tio minuter per match.

191026 Malmö Redhawks Malte Setkov inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Malmö den 26 oktober 2019 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men nu verkar storlöftet röra på sig. Enligt Kvällsposten så kommer Setkov i stället att tillhöra Kristianstad.

Klar för succélaget

Tidningen skriver att storlöftet, som har ett kontrakt med Redhawks till 2022, kommer att gå till den allsvenska nykomlingen direkt och bli kvar resten av säsongen. Men då Kristianstad redan har maximalt tillåtna lånespelare så rör det sig om en permanent övergång, men Setkov ska kunna hoppa på sitt Malmö-kontrakt efter pågående säsong.

190921 Malmö Redhawks Malte Setkov under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Luleå den 21 september 2019 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kristianstad har inlett säsongen strålande och ligger, 18 matcher in, sjua med 27 inspelade poäng. Malte Setkov har gjort 30 SHL-matcher, men väntar fortfarande på sin första grundseriepoäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!