Uppgifter: SHL-tränaren lämnar klubben – har nu tackat ja till ligarivalen(!)

Det är redan klart att Peter Andersson lämnar Malmö Redhawks.
Nu har SHL-tränaren gjort helt klart med ny klubb.
54-åringen har tackat ja till tränarjobbet i Brynäs, enligt Mr. Madhawk.

Redan i februari stod det klart att Peter Andersson lämnar Malmö Redhawks, trots två år kvar på kontraktet med SHL-klubben. Därefter har det ryktats om både schweiziska klubbar och ligarivalen Brynäs.

Går till SHL-rivalen

Nu har SHL-tränaren bestämt sig för sitt nästa jobb och tackat ja till sin nya arbetsgivare. Andersson är klar som ny tränare för Brynäs IF och blir kvar i SHL, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.

Peter Andersson, Malmö
191031 Malmö Redhawks tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 31 oktober 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92380

54-åringen är nu igång med att sätta ihop sin nya ledarstab till Brynäs kommande säsong. Och då vill Andersson även värva med sig en kollega från Malmö.

Vill ha från Frölunda

Det handlar om analytikern Anthon Hansson och enligt uppgifter är han också klar för en flytt till Gävle. Detta trots att Malmö försökt förlänga kontraktet med honom.
– Han har tackat nej till oss, och ska jobba någon annanstans. Jag har inte en aning om var det är, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till Mr. Madhawk.

Peter Andersson, Malmö
200307 Malmö Redhawks tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Växjö den 7 mars 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92463

Andersson vill även ha in Frölundas assisterande tränare Viktor Stråhle till Brynäs. Även om han fortfarande har ett år kvar på kontraktet med Frölunda.

För Peter Anderssons del så har han skrivit på ett treårskontrakt med Brynäs, enligt uppgifter. Det här blir hans fjärde tränarjobb i karriären efter att tidigare ha tränat Örebro, schweiziska Lugano och Malmö.

LÄS MER: Storstjärnan bekräftar själv – lämnar SHL-klubben omedelbart: ”Vi går skilda vägar”