Bekräftat: Han är SHL-klubbens absoluta drömvärvning till nästa säsong

Bekräftat: Han är SHL-klubbens absoluta drömvärvning till nästa säsong

SHL-säsongen 2019-20 är färdigspelad för i år.
Nu börjar lagbygget inför nästa säsong och Färjestad jagar redan en riktig drömvärvning.
– Jag tror att vi är ett stort alternativ om det skulle bli aktuellt med spel i Sverige, säger klubbens GM Peter Jakobsson till VF.

Redan i mars är all svensk hockey färdigspelad och SHL-säsongen 2019-20 är officiellt över. Det blir inget SM-slutspel eller kvalspel på grund av oron för coronaviruset.

Nästa SHL-säsong

Men SHL-klubbarna lägger sig inte på latsidan bara för det. Redan nu börjar jobbet med att bygga upp truppen inför nästa säsong.

Jesse Virtanen, Färjestad
190131 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Örebro den 31 januari 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Det blir också en extra lång tid för det lagbygget och verkligen förstärka trupperna rejält. Färjestad hamnade till slut på en andraplats i grundserien och klubbens GM Peter Jakobsson har nu satt nävarna i lagbygget för att maximera potentialen till höstens seriestart.

FBK-drömvärvning

Där finns det en tydlig drömvärvning till nästa säsong. Nämligen succéfinländaren Jesse Virtanen som öste in poäng i FBK-tröjan senaste sejouren.
– Han gjorde en fantastisk säsong här men har sen haft det lite tuffare i KHL. Det jag vet är att Jesse och hans fru trivdes otroligt bra i Karlstad. Vi får se om något dyker upp i Schweiz, jag tror inte han är så sugen på att stanna i KHL, säger Jakobsson till lokaltidningen Värmlands Folkblad.

Jesse Virtanen, Färjestad
190406 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 3-0 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 6 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Finländaren representerade Färjestad i två säsonger från 2017-2019 och gjorde då otroliga 71 poäng på 103 SHL-matcher från sin backposition. Senaste säsongen har han spelat i KHL för de två olika klubbarna Traktor Chelyabinsk och Ak Bars Kazan men succén har uteblivit.

”Stort alternativ”

På 60 KHL-matcher har det bara blivit 18 poäng för 28-åringen. Och nu hoppas FBK locka tillbaka sin succéback.
– Jag tror att vi är ett stort alternativ om det skulle bli aktuellt med spel i Sverige, och vi har meddelat att vi är intresserade. Men från där vi är nu till att det ska bli aktuellt är det en lång väg kvar, säger GM Jakobsson till tidningen.

Men annars tror inte Peter Jakobsson på särskilt mycket rörelse när det gäller backsidan i Färjestad. Forwardssidan ser betydligt mer oroande ut.
– Ja, på backsidan har vi många under kontrakt. Men på forwardssidan kan det bli lite mer rörlighet, där finns det en oro att vi kan tappa en del, berättar han för VF.

LÄS MER: Tre Kronor-hjältens oväntade besked: Avslutar nu karriären efter 18 år