Tre Kronor-hjältens oväntade besked: Avslutar nu karriären efter 18 år

Tre Kronor-hjältens oväntade besked: Avslutar nu karriären efter 18 år

Staffan Kronwall har spelat sin sista hockeymatch.
Det meddelar han på Instagram.
”Slutet blev inte som det jag drömde om men det är min historia”, skriver han Kronwall.

Staffan Kronwall har precis gjort sin 18:e säsong på elitnivå. De senaste åtta säsongerna har han – under majoriteten dessutom som lagkapten – så har han tillhört Lokomotiv Jaroslavl.

Avslutar karriären

Men förra veckan kom uppgifter i rysk media om att hans kontrakt inte förlängs med klubben, och många hoppades då på en återkomst till SHL. Kronwall ryktades till Djurgården i höstas, och var då öppen med att han kunde tänka sig en återkomst.

Staffan Kronwall of Sweden in the mixed zone after a training session ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Incheon. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Men nu står det klart att så inte blir fallet. I stället har han gjort sin sista hockeymatch.

”Det är min historia”

På Instagram meddelar han nämligen att han avslutar karriären, uppger SVT.

”Jag kommer att gå igenom dessa stunder i mitt minne så länge jag lever. Slutet blev inte som det jag drömde om men det är min historia. Jaroslavl blev ett andra hem för oss och jag och min familj är mycket tacksamma”, skriver Kronwall på Instagram.

130519 Staffan Kronwall med VM-pokalen efter att Sverige vunnit finalen mot Schweiz och tagit VM-guld 2013 under ishockey-VM den 19 maj 2013 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Totalt blev det 66 matcher i NHL, 175 i SHL och närmare 500(!) i KHL för Kronwall. 2013 var han dessutom med och vann VM-guld med Tre Kronor på hemmaplan – dessutom som lagkapten.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!