Storstjärnan bekräftar själv – lämnar SHL-klubben omedelbart: ”Vi går skilda vägar”

Det är ord som ingen i och runt Frölunda vill höra.
Men nu tar storstjärnan Ryan Lasch farväl och lämnar SHL-klubben.
– Jag tror både jag och Frölunda har insett att vi går skilda vägar, säger han till GP.

Redan 2015 kom Ryan Lasch till Frölunda och har sedan dess hunnit med två vändor i SHL-klubben. I Göteborg har amerikanske storstjärnan varit en av svensk hockeys allra bästa senaste åren – om inte den bästa.

Bästa SHL-säsongen

Förra säsongen blev även Lasch allra bästa i SHL när Frölunda vann SM-guld och han vann både poängligan i grundserien samt slutspelet och utsågs till MVP i SM-slutspelet. Men senaste månaderna har det varit en hel del oroande rykten runt 33-åringen.

Ryan Lasch, Frölunda
200227 Frölundas Ryan Lasch har precis satt den avgörande straffen och jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Frölunda den 27 februari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Då Lasch varit inne på sista året av kontraktet och en hel del klubbar visat intresse. För knappt en månad sedan kunde Sportbibeln avslöja att schweiziska storklubben HC Davos redan kontaktat Frölundas poängkung och det har även ryktats om intresse från Ryssland.

Lämnar Frölunda

Nu när hockeysäsongen är över i förtid har även Lasch kontrakt officiellt gått ut. Därför väljer också amerikanen att ta farväl av Göteborg och lämna Frölunda.

Ryan Lasch, Frölunda
190502 Frölundas Ryan Lasch jublar med pokalen Le Mat efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87927

Men en ny klubbadress är ännu inte klar för 33-åringen.
– Det har varit fantastiskt här i Göteborg. Vi har gjort exakt vad jag trodde vi skulle göra som lag när jag kom tillbaka – och det var att vinna fler titlar. Det var ju därför som jag kom tillbaka. Om det här är mitt sista år här så har jag definitivt uppnått vad jag ville i laget och föreningen, säger han i en intervju med lokaltidningen GP.

Stjärnans farväl

Lasch kan därmed summera 2 SM-guld och 3 CHL-titlar under sin tid hos Frölunda. Och han stänger heller inte dörren för en återkomst till klubben som har en speciell plats i hans hjärta.
– Vi har haft en öppen dialog, det har vi. Vi har försökt att ta oss framåt – och vi ska fundera på det i sommar. Om inget utvecklas vidare, vill säga. Men jag tror att vi båda har insett att det leder till att vi går skilda vägar, säger Lasch till tidningen.

Ryan Lasch har också representerat Växjö Lakers och Södertälje SK i SHL och gjort hela 289 poäng på 325 matcher i svenska högstaserien. Men han känner sig långt ifrån klar med hockeykarriären.
– Jag kan inte förutspå framtiden, men jag har älskat tiden och att spela här. Jag skulle vara dum om jag inte hade dörren öppen för att komma tillbaka hit. Jag känner att jag kan spela länge till. Min kropp känns bra, jag har inget stort som strular. Jag tar hand om min kropp bra vid sidan av isen. Jag försöker slå Joel (Lundqvist), faktiskt, säger han till GP.

LÄS MER: Tre Kronor-hjältens oväntade besked: Avslutar nu karriären efter 18 år