AVSLÖJAR: Stjärnduon jagas av toppklubben – Frölunda kan tappa nyckelspelarna: ”Det finns intresse”

Ryan Lasch och Rhett Rakhshani har utgående kontrakt.
Enligt Sportbibelns uppgifter har Frölunda-stjärnduon kontaktats av storklubben HC Davos.
– Det finns intresse, säger Rakhshanis agent Johan Finnström.

Ryan Lasch gör sin femte säsong i Frölunda. Amerikanen gjorde två säsonger i klubben innan han lämnade för Schweiz, men sommaren 2016 flyttade han tillbaka till Göteborg – och har sedan dess vräkt in poäng.

Jagas i Schweiz

Forwarden har år efter år varit en av SHL:s bästa spelare, och den pågående säsongen har inte varit ett undantag. Totalt har 33-åringen noterats för hela 37 poäng på 39 matcher, men till nästa säsong kan den stora guldhjälten från 2019 vara förlorad för Frölunda.

190503 Ryan Lasch och Rhett Rakshani jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Lasch har ett utgående kontrakt, och intresset är stort. Tidigare under vintern kom rykten om att forwarden gärna ser en flytt ut i Europa – och enligt Sportbibelns uppgifter kan det i stället bli Schweiz.

Hört sig för med duon

Lasch har nämligen blivit kontaktad av storklubben HC Davos, som ligger trea i den schweiziska ligan. Men det stannar inte där för Frölunda.

Enligt Sportbibelns uppgifter har Davos även hört sig för med forwardsstjärnan Rhett Rakhshani, som också han har ett utgående kontrakt.

181030 Frölundas Rhett Rakhshani och Ryan Lasch efter Simon Hjalmarssons 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Örebro 30 oktober 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Att just Davos är intresserade kommer inte som någon överraskning, då Frölundas tidigare assisterande tränare Johan Lundskog numera finns i klubben. Lundskog hade offensivt ansvar i Frölunda, och har således stenkoll på de bådas kvalitéer.

– Det är ingenting jag vill kommentera, svarar Rakhshanis agent, Johan Finnström.

”Det finns intresse”

Rakhshani gör sin andra säsong i Frölunda, och har gjort succé med 43 poäng på 71 matcher.

– Det finns intresse för Rhett. Men det är för tidigt för att säga någonting om. Han har varit skadad nu, men är på väg tillbaka. Det är för tidigt, säger Finnström.

Frölunda riskerar, till nästa säsong, även förlora stjärnor som Jacob Moverare, Samuel Fagemo och Brandon Gormley.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!