Uppgifter: SHL-klubbens stora mardröm – kan förlora båda succéspelarna i vår

Det är väldigt oroligt hos Malmö Redhawks just nu.
På grund av att SHL-klubben kan åka på två rejäla smällar i vår.
Båda succéspelarna Fredrik Händemark och Frederik Storm kan nämligen lämna, enligt Sydsvenskan.

23 poäng på 21 matcher och 21 poäng på 31 matcher har det blivit den här säsongen. Fredrik Händemark och Frederik Storm har verkligen levererat för Malmö i år.

SHL-lagets mardröm

Men på grund av succén så kan det bli en mardröm för Malmö Redhawks i vår. För båda poängspelarna kan nu lämna laget efter nuvarande säsongen, rapporterar lokaltidningen Sydsvenskan.

Malmö, SHL
200104 Malmö Redhawks Frederik Storm jublar ihop med Fredrik Händemark och Lars Bryggman efter sitt 1-0 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Örebro den 4 januari 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92425

Det handlar om utländska klubbar som knackar på och vill sno åt sig Malmöduon. Händemark har redan en KHL-klausul inskriven i kontraktet och därför kan 26-åringen lämna för spel i Ryssland.

Två kan lämna Malmö

Medan lagkamraten Storm har lämnat in en önskan om att få lämna Malmö för flytt utomlands, enligt uppgifter.
– Det har diskuterats att Storm vill utomlands, men jag tror det är 50/50 att han är kvar. Även om jag vet att det finns intresse från Tyskland, säger sportchefen Patrik Sylvegård till lokaltidningen.
– Händemark har en ”out” i sitt kontrakt för KHL – med en fastställd övergångssumma. Det är 70/30 att Händemark försvinner.

Malmö, SHL
191217 Malmö Redhawks Frederik Storm jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 17 december 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Malmö Redhawks ligger just nu på en åttondeplats i SHL-tabellen efter 31 spelade matcher. Med god marginal på hela elva poäng ned till 11:e platsen som innebär missat slutspel och bara sex poäng upp till sjätteplatsen som innebär kvartsfinal.

LÄS MER: Bekräftat: SHL-klubben sparkar tränaren – duo tar nu över laget: ”Förbannat tråkigt, på ren svenska…”