Connor McDavids sanslösa uppvisning i natt – förnedrar backstjärnan och målvakten med mäktigt solomål

Han är världens bästa hockeyspelare just nu.
Och i natt visade Connor McDavid verkligen varför.
När storstjärnan bjöd på mäktig uppvisning med en stark kandidat till årets mål.

Det går inte riktigt att säga emot den sanning som faktiskt är att Connor McDavid är planetens allra bästa hockeyspelare just nu. I natt kom ytterligare ett bevis för det.

McDavids uppvisning

När 22-åringen fick pucken vid mittzon i mitten av den tredjeperioden och visade upp en helt makalös soloshow. Med ett mycket oväntat lugn gled han fram mot Toronto Maple Leafs backstjärna Morgan Reilly och bara sekunder senare låg pucken i mål.

Connor McDavid, Edmonton Oilers
Connor McDavid, Edmonton Oilers. FOTO: Viaplay

Alla kunde bara gapa åt den otroliga uppvisning som McDavid bjöd på när han snurrade upp både Reilly och motståndarmålvakten Michael Hutchinson med några väldigt snabba klubbrörelser. En mycket stark kandidat till årets mål i NHL, se fullträffen här nedanför.
– Det var definitivt lite speciellt. Jag visste att Nugent-Hopkins var på väg att följa upp med i anfallet, men sen försökte jag bara göra det på egen hand, och det var väl det, sa McDavid till nhl.com om sitt spektakulära mål.

Flera svenska poäng

Målet betydde 6-3 i Scotiabank Arena och Edmonton Oilers vann nattens match mot Toronto Maple Leafs med 6-4 till slut. Och McDavid svarade för totalt fyra poäng i matchen.
– Det känns definitivt bra. Vi har aldrig vunnit en match i den här byggnaden sedan jag blev en del av Oilers, så det är definitivt roligt att få vinna, säger McDavid till nhl.com.

Connor McDavid, Edmonton Oilers
Connor McDavid, Edmonton Oilers. FOTO: Viaplay

Även svenskarna Oscar Klefbom (mål), Adam Larsson (assist) och Joakim Nygård (assist) levererade poäng. Hos Maple Leafs gjorde svenske rookien Pierre Engvall både mål och assist i mötet.

Se målet här:

LÄS MER: Här går NHL-svensken vild fight – mot legendariske råskinnets son