Uppgifter: SHL-klubben värvar succéforwarden – har gjort säsongens genombrott i Allsvenskan

Han har stått för säsongens stora genombrott i HockeyAllsvenskan.
Nu har BIK Karlskogas succéforward gjort klart med ny flytt.
Jesper Kokkonen spelar nästa säsong i SHL med HV71, enligt Hockeysverige.

BIK Karlskoga har verkligen imponerat på många med sin fina offensiv i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Och där Jesper Kokkonen har levererat bäst med fina 23 mål och 12 assist hittills, totalt 35 poäng på 45 matcher.

Succéman till SHL

Nu väntar även större uppgifter för säsongens genombrottsman. Sajten Hockeysverige rapporterar att 26-årige forwarden är klar för SHL-spel med HV71 till nästa säsong.

Jesper Kokkonen, BIK Karlskoga
181130 Karlskogas Jesper Kokkonen deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 30 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

HV71 vill dock inte bekräfta uppgifterna.
– Vi har som alltid den förhållningen att när något är klart så kommer vi kommunicera ut det. Vi lägger fokus på den säsongen vi har nu. Det är den förhållningen vi alltid haft och kommer fortsätta ha, säger klubbens sportchef Johan Hult till hockeysajten.

Född i Stockholm

Även Kokkonen är fåordig om framtiden och nästa säsong. Han är dock fullt medveten om intresset för honom.
– Jag har haft lite intresse från både Sverige och Finland. Men jag försöker fokusera på mitt och det jag kan påverka nu. Det är att spela så bra som möjligt, säger han till hockeysajten och erkänner att han är redo för SHL.
– Det tycker jag. Jag tycker jag har tagit stora kliv sedan jag kom från ettan till Allsvenskan. Så det hade varit väldigt kul att ta det klivet också.

Jesper Kokkonen, BIK Karlskoga
190920 Karlskogas Jesper Kokkonen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Jesper Kokkonen är född i Stockholm men har spelat ungdomshockey för Ilves och även ungdomslandslagsspel för Finland. Sedan har han gått den långa vägen via Modo, Hammarby, Huddinge och Vimmerby till BIK Karlskoga.

LÄS MER: SHL-stjärnan dumpad via mejl – trots stora poängsuccén