SHL-stjärnan dumpad via mejl – trots stora poängsuccén

13 poäng på 11 matcher.
Trots det väljer Brynäs att säga upp kontraktet med stjärnan Nicklas Danielsson.
– Tråkigt, såklart. Jag fick ett mejl från Brynäs den 30 januari, säger Danielsson till Sportbladet.

Poängproduktionen under hösten var under den förväntade. Men sedan Ove Molin tog över huvudansvaret i Brynäs har Nicklas Danielsson börjat göra poäng. I mängder.

200201 Brynäs Nicklas Danielsson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 1 februari 2020 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

På elva matcher med Molin har det blivit 13 poäng. Kedjan med Danielsson, Greg Scott och Anton Rödin går knappt att stoppa och igår blev det seger med hela 5–1 över serieledande Luleå.

”Fick ett mejl från Sundlöv”

Men nu har Brynäs alltså valt att säga upp kontraktet med Danielsson. Det tredje året på kontraktet var ett optionsår.
– Ja, jag fick ett mejl från Sundlöv den 30 januari. Jag var på lite under hösten och sa att jag ville ha ett besked så fort de kan. Jag har pratat lite med Sundlöv men mejlet kom den 30 januari, säger Danielsson till Sportbladet.

200130 Brynäs Nicklas Danielsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 30 januari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

35-årige Danielsson har en månadslön på hela 235 000 kronor i månaden och möjligheten finns så klart att han ändå blir kvar i Brynäs. Men då klubben sagt upp kontraktet, kan man förvänta sig att Brynäs vill försöka få ned lönen.
– Det får du prata med min agent om, jag har ingen aning om vilken lönenivå jag ligger på, säger Danielsson.