Uppgifter: Jätteintresse för storstjärnan – SHL-klubben nobbar nu miljonbud(!)

Uppgifter: Jätteintresse för storstjärnan – SHL-klubben nobbar nu miljonbud(!)

Han har gjort succé i Malmö Redhawks.
Nu har SHL-klubben, enligt Expressen, nobbat miljonbud på lagkaptenen Fredrik Händemark.

Fredrik Händemark gör sin fjärde säsong i Malmö Redhawks, varpå de tre sista dessutom som kapten för laget. 26-åringen har säsong efter säsong gjorde bra ifrån sig även i poängproduktionen.

Nobbade miljonbud

Men i år har han tagit mål- och assistgörandet till en ny nivå. På 34 spelade matcher under hösten och vintern har han stått för hela 24 poäng, vilket har lett till intresse utomlands.

200111 Malmö Redhawks Fredrik Händemark jublar efter sitt 0-1 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö den 11 januari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Enligt Expressen så har klubbar i NHL och KHL visat intresse för Händemark, varav en toppklubb i Ryssland ska gjort det konkret. Tidningen skriver att Redhawks under säsongen nobbat ett bud i miljonklassen för sin lagkapten.

Aktiveras nästa säsong

Händemark ska inte, till skillnad mot många SHL-stjärnor, inte ha någon klausul i sitt kontrakt som tillåter flytt till större ligor utan någon nämnvärd ersättning. Det gör att klubbarna tvingas köpa ut honom, men Malmö ska alltså ha sagt nej.

200111 Malmö Redhawks Fredrik Händemark under värvningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö den 11 januari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Enligt Expressen har Händemark en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan flytta, som dock aktiveras först nästa säsong. Malmö Redhawks ligger nia i SHL-tabellen, med nio poäng upp till Rögle på sjätteplats.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!