Klart: Lämnar SHL-klubben – här är nya laget: "Jag är inte nöjd"

Klart: Lämnar SHL-klubben – här är nya laget: ”Jag är inte nöjd”

Han har fått sparsamt med speltid i SHL den här säsongen.
Nu står det klart att Oskar Östlund lämnar Skellefteå AIK.
27-årige målvakten har redan gjort klart med ny klubb.

Inför den här säsongen värvade Skellefteå AIK in 27-årige målvakten Oskar Östlund. För att vara ersättare till långtidsskadade burväktaren Mantas Armalis.

Lämnar SHL-laget

Men hittills den här säsongen så har Östlund haft svårt att få speltid i konkurrensen med storspelande Gustaf Lindvall. Och när Armalis återvände från sin skada så har Östlund inte ens fått plats på bänken och bara varit med ett fåtal gånger.

Oskar Östlund, Skellefteå AIK
191019 Skellefteås målvakt Oskar Östlund under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Skellefteå den 19 oktober 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Nu står det klart att 27-åringen lämnar Skellefteå AIK. På måndagen blev det klart att Östlund skrivit på för tyska klubben Krefeld Penguine.

”Jag är inte nöjd”

Målvakten har skrivit på ett korttidskontrakt med DEL-klubben Krefeld.
– Jag är inte nöjd med min säsong än så länge vilket gör att jag vill hitta en ny utmaning. Jacob Berglund berättade mycket positiva saker om Krefeld och Joel Johansson, som jag spelade med förra säsongen, var väldigt imponerad av de tyska fansen, säger han till klubbens officiella webbplats.

Oskar Östlund, Skellefteå AIK
191005 Skellefteås målvakt Oskar Östlund deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 5 oktober 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

På fyra SHL-matcher med Skellefteå AIK noterades Östlund för en räddningsprocent på 85,1 procent. Och han släppte i snitt in 4,15 mål per match.

LÄS MER: Stortalangen lämnar SHL-laget efter bara 2 matcher – klar för fjärde(!) klubben för säsongen