Stortalangen lämnar SHL-laget efter bara 2 matcher – klar för fjärde(!) klubben för säsongen

Erik Källgren har bara gjort två matcher för Växjö.
Nu lämnar han för TPS Åbo.
– Erik behöver matchträning, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Erik Källgren gjorde braksuccé med AIK förra säsongen. Målvakten var hockeyallsvenskans kanske bästa målvakt, och var en stor faktor i att ”Gnaget” vann grundserien i hockeyallsvenskan.

Fem matcher i Nordamerika

Framgången ledde till att Källgren valde att ta steget över till Nordamerika. Men där lyckades inte succén upprepa sig.

191123 Växjös målvakt Erik Källgren under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 23 november 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

23-åringen fick bara göra två matcher i AHL, och sedan fick han ta steget ner i farmarligans farmarliga, ECHL. Men inte heller där lyckades Källgren göra något större avtryck.

”Behöver matchträning”

Han valde därför att flytta hem till Sverige, och Växjö, där det hittills blivit två matcher. Nu är han klar för säsongens fjärde klubb.

191123 Växjös målvakt Erik Källgren under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 23 november 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

På sin hemsida meddelade Växjö Lakers på söndagen att Källgren är klar för lån i TPS Åbo, i den finska ligan, januari ut.

– Erik behöver matchträning och TPS och finska ligan är ett utmärkt ställe för det. Funkar det för alla parter, oss själva inkluderade så blir det förlängning resten av säsongen, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!