Uppgifter: Forwarden kan lämna SHL-klubben – jagas av ligarivalen

Sportbibeln kunde under torsdagen rapportera om att Alexander Johansson är aktuell för en ny SHL-klubb.
Nu uppger HD att så också kan bli fallet.
Enligt tidningen är forwarden aktuell för en flytt till Rögle.

Rögle är fast förankrade i botten av SHL. Torsdagens övertidsförlust mot Timrå gör att laget nu har samlat ihop fem poäng på nio matcher – och värre skulle det bli.

Kan värva från Färjestad

Stjärnan Matt Andersons skada var så pass allvarlig att Rögle valde att bryta kontraktet. Det gör att man nu letar efter ersättare, en ersättare som kan komma från Färjestad.

Foto: Bildbyrån

Helsingborgs Dagblad rapporterar att forwarden Alexander Johansson är en av spelarna som klubben tittar på som eventuell ersättare. 29-åringen valde att avsäga sig kaptensbindeln i och med den tunga säsongsstarten och i stället tog Mikael Wikstrand över.

Rögles sportchef Chris Abbott vill inte kommentera uppgifterna.
– Jag pratar inte om individuella spelare, så jag har inga kommentarer. Det är något jag kommer att vara konsekvent med, säger Chris Abbott till HD.

Aktuell för flytt

Sportbibeln kunde under torsdagen rapportera om uppgifter som gör gällande att Johansson är aktuell för en flytt från Färjestad då situationen inte är optimal.

Enligt uppgifterna till Sportbibeln är en ny klubbadress aktuell och Frölunda har nämnts som en av klubbarna, där intresset dock ska ha varit svalt.

Foto: Bildbyrån

Men nu kan det alltså bli Rögle för Johansson, som hittills har stått för en poäng på nio matcher.

Johanssons agent Gunnar Svensson ville igår inte kommentera uppgifterna, men konstaterade att Johansson räknat med en större roll.
– Den är väl inte optimal kan man väl säga. Han spelar sporadiskt helt plötsligt men det är som det är. Vi får ta det därifrån, sa Svensson till Sportbibeln under torsdagen och fortsätter:
– Han känner sig lite besviken på framför allt på sig själv och delvis klubben. Han hade räknat med att komma in och spela i en central roll men så är det inte riktigt nu.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Beskedet som kan bädda för supertalangens SHL-återkomst

Uppgifter: Svenska NHL-legendarerna aktuella för toppjobb i Tre Kronor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);