Uppgifter: Svenska NHL-legendarerna aktuella för toppjobb i Tre Kronor

Johan Garpenlöv tar över som förbundskapten efter Rikard Grönborg nästa år.
Med sig i staben kan han få två riktiga toppnamn.
Enligt Sportbladet är Marcus Ragnarsson och Ulf Dahlén två av de hetaste namnen till att bli assisterande tränare.

Rikard Grönborgs sejour som förbundskapten i Tre Kronor har varit succéartad. Tränaren har lett laget till två raka VM-guld, men nästa år tackar han för sig.

Tar över som förbundskapten

Efter VM 2019 tar Johan Garpenlöv över huvudansvaret för landslaget. De två senaste säsongerna har den förre NHL-svensken agerat assisterande tränare till Grönborg.
– Jag vill vara trovärdig, inkluderande, engagerad och skapa en positiv miljö där spelarna har roligt och kan prestera i, sa Garpenlöv då.

Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån

Svenska hockeyförbundet har tillsammans med Johan Garpenlöv inlett arbetet med att sätta ihop den nya ledarstaben som tar över inför säsongen 2019/2020. Och enligt uppgifter kan det komma att bli stjärntätt i båset.

Sportbladet uppger att två av de hetaste namnen till tjänsterna som assisterande tränare är Ulf Dahlén och Marcus Ragnarsson. Tillsammans har duon över 1700 matcher i NHL på meritlistan.

Kan bilda supertrio

Garpenlöv har varit lagkamrat med Ulf Dahlén som har tidigare erfarenheter från jobb i landslaget. Under World Cup 2004 var han med i staben.

Den blivande förbundskaptenen vill inte kommentera uppgifterna. Samma gäller Ulf Dahlén.
– Hypotetisk fråga. Jag har det bra som jag har det nu och trivs med mitt liv, säger Dahlén till Sportbladet.

Ulf Dahlén med sonen Jonathan Dahlén. Foto: Bildbyrån

Marcus Ragnarsson har många år i Almtunas organisation i ryggen och har de senaste två och en halv säsongerna varit huvudtränare.

”Vore en ära”

47-åringen konstaterar att han inte har hört någonting gällande att ingå i Tre Kronors stab i framtiden.

Foto: Bildbyrån

Men att det skulle locka stickar han inte under stolen med.
– För mig vore den stor ära att få jobba med Tre Kronor, men jag har inte fått någon förfrågan. Jag har även kontrakt med Almtuna till 2020 och blir det aktuellt med landslaget får vi ta en diskussion. Tror många skulle förstå att det är en stor chans för mig och det finaste uppdrag man kan ha, säger Ragnarsson till Sportbladet.

Det första världsmästerskapet Garpenlöv leder som huvudtränare blir VM i Schweiz som avgörs 2020 i Lausanne och Zürich.

Dela om du vill se Dahlén och Ragnarsson i Tre Kronors bås!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Beskedet som kan bädda för supertalangens SHL-återkomst

Svenskstjärnans enorma show i natt – slog till med hattrick

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);