Beskedet i natt – som kan bädda för supertalangens SHL-återkomst

Nick Ritchie skrev i natt på ett nytt kontrakt med Anaheim Ducks.
Det kan i sin tur bädda för en svensk återkomst i SHL.
Isac Lundeström kan bli spelaren som får flytta på sig när kanadensaren är tillbaka.

Isac Lundeström var en av de sista svenskarna att ta en plats i NHL. I den sista gallringen inför säsongen stod det klart att 18-åringen inledde säsongen med Anaheim Ducks.

Succéstart i NHL

Och starten har varit succéartad för Lundeström. Den tilltänkta JVM-stjärnan har gjort en poäng på fyra matcher och fått ta emot stora lovord för sitt hårda jobb.

Lundeström har spelat fyra matcher hittills och efter ytterligare fem måste Anaheim ta ett beslut. NHL-organisationen kan då välja att skicka tillbaka Lundeström till Luleå för att fortsätta säsongen i SHL, alternativt ha kvar honom.

Luleå har ännu inte hört någonting från Anaheim gällande Lundeströms framtid, men nattens besked kan komma att bädda för en comeback i SHL.

Lundeström kan återvända

Kanadensaren Nick Ritchie, som likt William Nylander varit en RFA, skrev på ett nytt treårskontrakt med Anaheim värt motsvarande 40 miljoner kronor. I och med att han varit restricted free agent har han inte fått spela i år.

Men då han nu är tillbaka är det en spelare som kommer behöva flytta på sig och mycket talar för att det kan bli Lundeström.

Forwarden stod förra säsongen för 14 poäng på 45 matcher i Luleå och väntas få en stor roll i Tomas Monténs JVM-lag i vinter. Luleå har inlett säsongen starkt och ligger på sjätteplats, och ett tillskott i form av Lundeström hade gett laget mycket energi.

Ritchies kontrakt innebär också att William Nylander nu är den enda RFA-spelaren i hela ligan som står utan kontrakt.

Lundeström kan komma upp i sina nio matcher i och med mötet med Erik Karlssons San Jose Sharks den 26:e oktober.

Det återstår att se huruvida den svenske supertalangen fortsätter i NHL – eller kommer hem för spel i Luleå.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här är Florida-backens hälsning och hyllning till Elias Pettersson – efter avstängningen

Här är skandalen i SDHL: Kastar en vattenflaska – på motspelare

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);