Här är skandalen i SDHL: Kastar en vattenflaska – på motspelare

Matchen mellan Modo och Luleå i SDHL var över.
Då rann det över för Modos målvaktstränare, Adam Göransson – som kastade en vattenflaska på motståndarnas Zsofia Jokai-Szilagyi.
– Jag är väldigt ångerfull, säger han. 

Modo hade tio raka vinster inför mötet mot Luleå, men fick se segersviten bruten på torsdagskvällen efter förlust 2-3.

Och efter matchen rann känslorna över för Övik-gänget.

Träffade motståndare

Lagets målvaktstränare Adam Göransson, som även jobbar som kommunikatör för SDHL, kastade en vattenflaska från båset in på isen när spelarna tackade varandra.

– Vi skulle tacka varandra och jag var fjärde spelaren i kön. Jag kände en smäll på benskyddet och skridskon. Vattenflaskan gick sönder och ramlade ner på isen. Vi upptäckte att det var deras målvaktstränare och vi skrek att det var jävligt onödigt och osportsligt. Den var full med vatten och hade kunnat träffa huvudet, säger Luleås Zsofia Jokai-Szilagyi, som alltså fick flaskan på sig, till Aftonbladet.

Adam Göransson är själv ångerfull. På Twitter skriver han bland annat att det var ”väldigt onödigt och helt oacceptabelt”, och till Expressen säger han:

– Jag har pratat med de andra ledarna i Modo och även med Luleå och bett om ursäkt. Det är inga hard feelings, men det är klart att jag är ångerfull. Det var väldigt onödigt av mig och helt oacceptabelt.

Straffas inte

Agne Bengtsson, styrelseordförande för SDHL, tror inte att Göransson kommer att straffas på något sätt.

– Det är klart att det inte är bra att det händer såna saker under våra matcher, det tar vi avstånd från. Jag har haft en dialog med Göransson och han är ångerfull. Det är något för Modo att hantera och jag tycker att han ska kontakta Luleå också, så att de reder ut den saken, säger han.

Modo toppar SDHL med 31 inspelade poäng på 13 matcher, en poäng före Leksand, som dock har en match färre spelad.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Chockdumpades av Montreal – här är VM-hjältens nya klubb

Här är Florida-backens hälsning och hyllning till Elias – efter avstängningen