Chockdumpades av Montreal – här är VM-hjältens nya klubb

Jacob De La Rose dumpades oväntat av Montreal.
Men redan nu har svensken klart med en ny klubb.

Det var igår som den svenske forwarden, som var med och vann VM-guld i våras, sattes upp på waiverlistan av Montreal. Arizona valde att passa på svensken.
Men nästa klubb som hade chansen att plocka De La Rose gjorde det inte.

Kommer till klassisk svenskklubb

23-åringen gjorde 12 poäng för Montreal förra säsongen och klubben hade uttryckt att man fortfarande trodde på svensken. Men trots det valde man alltså att sätta upp honom på waivers. Förhoppningen var att han skulle gå ned till Montreals farmarlag Laval Rocket, men i stället blir det ny adress för De La Rose.

Det var journalisten Chris Johnston som var först att rapportera den nya klubben.
Här är De La Roses nya klubb:

Den Leksand-fostrade forwarden kommer till en klubb som har fått en mardrömsstart på säsongen. Red Wings har sex förluster på de sex första matcherna, vilket innebär den sämsta starten i klubbens 92-åriga historia.

150118 Detroits Henrik Zetterberg jublar efter att ha gjort 6-4 och hattrick under ishockeymatchen i NHL mellan Detroit Red Wings och Buffalo Sabres den 18 januari 2015 i Detroit.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Precis innan säsongsstart meddelade Henrik Zetterberg att han tvingas lägga av med hockeyn och det verkar vara en smäll som klubben fortfarande inte har hämtat sig ifrån.