Tv-profilen Frida Nordstrand återvänder till hockeyn igen – avslöjar favoritlaget i Sverige: ”Följde de slaviskt”

Frida Nordstrand ansluter till TV4:s hockeysändningar.
Då avslöjar hon vilken hockeyklubb som ligger närmast hjärtat.
– Jag gick på deras matcher och höll på dem, säger Nordstrand till Sportbladet.

Efter många år i TV4:s fotbollssändningar kommer tv-profilen Frida Nordstrand, 42, nu också delta i kanalens hockeysändningar. Hon kommer vara livereporter på lördagar och göra reportage till SHL-sändningarna.

Lyfter hockeyn

Nordstrand har tidigare arbetat med hockeysändningar på både C More och Viasat, men nu var det några år sedan. De senaste åren har istället handlat om fotboll, där hon har varit programledare och reporter på TV4:s sändningar av bland annat Champions League, landskamper och mästerskap.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Nordstrand, TV4
230825 Frida Nordstrand from TV4 ahead of a broadcast during day 7 of the 2023 World Athletics Championships on August 25, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0523

42-åringen ser fram emot att återigen arbeta med hockey, och lyfter det hon tycker sporten gör bättre än fotboll.
– Hockeyn är så extremt mycket mer lättjobbad, den är så mycket mer öppen. Det är natt och dag mot fotbollen. Man gör inte så stor skillnad i hockeyn, det är inga stjärnor på det sättet. Man behandlar media och andra som att folk är folk. Det har jag tyckt är så jäkla najs när jag gjort de stora matcherna och fått intervjua Sidney Crosby på isen när han har lyft bucklan. Fotbollen går ju åt att vara så otroligt svåråtkomlig, säger Nordstrand till Sportbladet.

LÄS MER: Stenhårda kritiken mot TV4 – efter beslutet om Armand Duplantis: ”Obegripligt dumt”

Avslöjar favoritlaget

Tv-profilen hyllar också hockeyn som en underhållande sport som verkligen tar hänsyn till tittarna. Som yngre gick Nordstrand på mycket hockey och uppskattar dofterna och känslan i en hockeyarena.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Nordstrand, TV4
180921 Cmore´s Michael Helber och Frida Nordstrand under matchen i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 21 september 2018 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Hon avslöjar också vilket lags matcher hon gick på oftare än andra – klubben hon håller högst.
– Jag kommer från Sandviken och mitt hockeyintresse varierade på olika sätt under uppväxten. Jag gick på Brynäs matcher och höll på Brynäs. Min släkt har spelat i Brynäs och har jobbat kring Brynäs. När jag flyttade till Spanien vid tio års ålder och var kvar där till gymnasiet blev det ändå att jag höll kvar vid svenska grejer, traditioner och sporter. Så både Sandviken i bandy och Brynäs i hockey följde jag slaviskt för att känna en tillhörighet till Sverige, säger Nordstrand.

LÄS MER: Niklas Wikegård överraskar alla med jätteskräll inför SHL-säsongen – sticker ut hakan rejält: ”De vinner SM-guld”