Niklas Wikegård överraskar alla med jätteskräll inför SHL-säsongen – sticker ut hakan rejält: ”De vinner SM-guld”

Växjö, Färjestad och Skellefteå är oddssättarnas favoriter till SM-guldet.
Men Niklas Wikegård tror på ett helt annat lag.
– Jag älskar den känslan som de har, säger profilen på Instagram.

Förra säsongen tog Växjö hem SHL-titeln och vann sitt fjärde SM-guld. Inför den här säsongen har klubbar som Frölunda, Färjestad samt regerande mästarna bollats upp bland hockeyexperter och bettingbolag som de som kommer lyfta Le Mat-pokalen nästa vår.

”Miljard frågor”

Hockeyprofilen och expertkommentatorn Niklas Wikegård är en av de som fått frågan om vilket lag som vinner serien.
– Den här tiden på året ska vi experter svara på en miljard frågor. Vilket lag vinner, vilket lag åker ur, vilket lag floppar, vilken tränare får sparken först, vilken spelare hamnar i frysboxen. Och varje år är det såhär: ”det är klart den spelaren vinner poängligan, och det är säkert Frölunda som vinner SM-guld, och han kommer vara bra” och bla bla bla, säger han i ett klipp på sin Instagram.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
Niklas Wikegård väljer ut vilket lag han tror vinner SM-guldet. FOTO: Instagram

Wikegård går en helt annan väg och kommer med ett skrälltips till SM-guldet. För till skillnad mot alla andra experter har han valt att gå en helt annan väg.

LÄS MER: Jonathan Hedströms brutalt ärliga ord om skandaltränaren Mike Babcock efter nya övertrampet: ”Störd i huvudet”

Wikegårds skräll

När andra pratar om Växjö, Färjestad, Skellefteå AIK, Rögle eller Frölunda överraskar tv-profilen alla med skrällen Timrå.
– Jag tycker det är lite roligare att titta på Timrå, jag älskar den känslan som de har uppe i Timrå. Jag tycker att i deras offensiv är det tydligt, det är två formationer som ska göra det framåt och så är det två formationer som ska stänga ner och vara jobbiga, säger han. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

SM-guld, hockey
230424 Le Mat-pokalen inför final fem i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 24 april 2023 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / PA0559

59-åringen hyllar också klubbens tränare Anders Karlsson.
– Jag gillar ”Ante” Karlsson som jag har underskattat som ledare. Jag tycker ledarskapet på isen där, både med Didrik Strömberg och (Per) Svensson på backen, men framför allt Anton Lander är ju vrålstarkt. Jag tror Timrå kan bli riktigt jobbiga, med två bra målvakter. De blev femma ifjol, men underskatta inte dem, jag säger att de vinner SM-guld, säger Wikegård. 

Vilka tror du vinner SHL den kommande säsongen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Börje Salmings oförglömliga ord om Zlatan Ibrahimovic i deras omtalade bråk säger egentligen allt om ”Ibra”

Se klippet: