Jonathan Hedströms brutalt ärliga ord om skandaltränaren Mike Babcock efter nya övertrampet: ”Störd i huvudet”

Skandaltränaren Mike Babcock är tillbaka i NHL, och är även tillbaka i blåsväder.
Hans tidigare spelare Jonathan Hedström är inte förvånad.
– Han är en mobbare så det här kommer inte som en nyhet, säger Hedström till Hockeynews.

2019 fick Mike Babcock sparken av Toronto Maple Leafs efter att det kommit fram att han behandlat spelare dåligt. Trakasserierna ska ha skett i både Toronto och under tiden i hans tidigare klubb Detroit. Svenske Johan Franzén mobbades så illa under en match att han fick ett nervöst sammanbrott har hans lagkamrater avslöjat.

Babcock i blåsväder

Efter anklagelserna och avskedandet blev det några år utanför hockey på den högsta nivån för honom. Men nu är Babcock återigen välkomnad in i värmen efter att ha anställts av Columbus Blue Jackets i somras.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mike Babcock, hockey
170113 Maple Leafs tränare Mike Babcock och William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 13 januari 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87388

Innan tävlingssäsongen ens hunnit dragit igång är 60-åringen dock i blåsväder, igen. I sin podcast ”Spittin’ chiclets” säger den tidigare NHL-spelaren Paul Bissonnette att tränaren har krävt att få se privata bilder i flera spelares telefoner.

LÄS MER: TV-profilen rasar efter svenska fiaskot i EM-kvalet – bilderna som får honom att se rött: ”Jag vill inte se det!”

Hedströms ord

Babcock har försvarat sig med att han ville se foton på deras familjer och att han bara gjorde det för att lära känna spelarna bättre. Men det köper inte Jonathan Hedström, den tidigare hockeyspelaren som hade Babcock som tränare i Anaheim Ducks.
– Han är en mobbare så det här kommer inte som en nyhet. Det är patetiskt hur han beter sig. Det här skulle inte komma ut om Babcock bara ställt frågor om spelarnas familjer och om de mår bra, att han går igenom deras bildgalleri i telefonen är helt sjukt, säger Hedström till Hockeynews.

LÄS MER: Mäktiga erkännandet till svenske NHL-legendaren – utvald som en av de allra bästa någonsin

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonathan Hedström, hockey
220319 Icebreakers Jonathan Hedström inför uppvisningsmatchen i ishockey mellan Icebreakers och Tre Kronor Legends den 19 mars 2022 i Timrå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0065

Chockad över NHL

Den tidigare Timråspelaren blev förvånad över att Babcock ens fått återvända och träna en klubb i NHL.
– Jag tror nog att alla blev chockade att de tog tillbaka honom till NHL efter det som kom fram när han var i Toronto, med mobbningen av spelare och så vidare. Han är jättebra på hockey och får ut mycket av lagen han tränar, men som person är han störd i huvudet, så är det bara, säger han och fortsätter:
– Jag tror inte att de kommer att lyckas sopa det här under mattan, inte i dagens läge. Spelarfacket ska ju göra en utredning och det känns som att de inte kommer att fuska med den.

LÄS MER: Pekka Lindmark ryter ifrån och säger precis vad han tycker om Henrik Lundqvist: ”För mig är det givet”