TV-profilen rasar efter svenska fiaskot i EM-kvalet – bilderna som får honom att se rött: ”Jag vill inte se det!”

Blytung förlust mot Österrike.
Då fick en detalj tv-profilen Fredrik Wikingsson att gå i taket.
”Jag vill se PISSMÅENDE svenska spelare!”, skriver han på Twitter/X.

Sverige gick ut i måstematchen mot Österrike med gasen i botten, och redan efter en kvart hade Blågult skapat tillräckligt med målchanser för att leda matchen med både ett och två noll. Sverige lyckades dock inte göra mål på något av alla lägen, och med 45 minuter spelade var ställningen fortfarande 0-0. Och i den andra halvleken behövde bortanationen inte många lägen på sig att snabbt gå upp i en 3-0-ledning.

Stora kritiken

Österrike gjorde mål på varenda chans man fick, och Sverige var slaget. Den blytunga förlusten innebär att Sveriges chans till EM-spel kommande sommar är snudd på omöjliga. Det krävs att något av Belgien och Österrike, som ligger sju poäng före Sverige, inte vinner någon av de tre kvarstående matcherna – samtidigt som Sverige går rent. Viktigt att komma ihåg är då också att Sverige möter världsnationen Belgien på bortaplan under nästa samling.

230912 Dejan Kulusevski and Head coach Janne Andersson of Sweden look dejected after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Efteråt var det besvikna svenska spelare och ledare som tackade ett halvtomt Friends Arena. Många av de 42 000 åskådarna hade lämnat matchen redan när Österrike gjorde 3-0 på straff, men hemma i soffan satt tv-profilen Fredrik Wikingsson och rasade. Inte över den svenska insatsen nödvändigtvis – utan mot tv-produktionen. Han var nämligen enormt besviken över att kamerabilderna mestadels visade firande österrikiska spelare och fans, snarare än besvikna svenska spelare.

LÄS MER: Underbara bilderna på Alexander Isak – stjärnans gest till unga supportrarna hyllas av precis alla: ”Respekt!”

“Jag vill se det!”

Wikingsson vände sig till Twitter/X för att ta ut sin besvikelse över vad han fick se på tv:n.

”Vari ligger allmänintresset att visa jublande österrikiska fans? Jag vill se PISSMÅENDE svenska spelare!”, skriver han.

Fredrik Ljungberg, expert i Viaplay som sände matchen, var också besviken över bilderna som kablades ut.

– Ni torterar ju oss, att man ska behöva sitta och titta på det här! Det här på svensk mark. Nej det är inget jag gillar att se på på Friends arena, säger han.

Fredrik Wikingsson
STOCKHOLM 20180814 Fredrik Wikingsson inför ”Breaking News med Filip & Fredrik” under Kanal 5:s höstpressdag i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720

Fredrik Wikingsson har ett stort fotbollsintresse, särskilt när det kommer till landslagsfotboll. Han har tidigare varit tydlig med att han stänger av om det är någonting som stör honom för mycket, men den här gången satt han kvar i hopp om att få se de svenska spelarnas reaktioner.

”Nej idag ville jag se PISSMÅENDE svenska spelare”, skriver han som svar till en fråga om huruvida han stängde av tv:n hemma.

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundhs jättekritik mot Janne Andersson efter svenska fiaskot – vädjar nu: ”Det är dags för det”