Tommy Söderströms tydliga jättekritik – efter Tommy Salos petning på Tidernas hockeygala: "Helt otroligt!"

Tommy Söderströms tydliga jättekritik – efter Tommy Salos petning på Tidernas hockeygala: ”Helt otroligt!”

Tommy Salo nobbas helt i kategorin ”Tidernas bästa målvakt”.
Det får gamla målvaktskollegan Tommy Söderström att reagera starkt.
”Helt otroligt, han är 2:a i min bok”, skriver Tre Kronor-legendaren på Twitter.

Det är få svenska hockeymålvakter som kan matcha Tommy Salos meritlista. Han var med och vann Tre Kronors allra första OS-guld 1994 tack vare en makalös parad under straffläggningen i finalen.

Salo nobbas helt

Dessutom har Salo plockat hem hela 7 VM-medaljer med Tre Kronor, där VM-guldet 1998 smäller högst. Lägg därtill hela 10 säsonger och över 500 matcher i NHL så är det en av svensk hockeys mest meriterade målvakter någonsin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Söderström, Tommy Salo, Tre Kronor
980210 OS 1998, Ishockey, Sverige, förhands: Tommy Salo och Tommy Söderström, målvakter i Sverige. Foto: BILDBYRÅN / 22196

Men när ”Tidernas bästa målvakt” ska utses på den stora hockeygalan i Avicii Arena på torsdag så nobbas 51-åringen helt. Istället är det Pelle Lindbergh, Pekka Lindmark, Klimpen Häggroth, Honken Holmqvist och Henrik Lundqvist som är nominerade.

LÄS MER: NHL-guruns utspel – därför kan hyllningen till Salming ändra hur varenda(!) NHL-spelare tänker: ”Är vackert”

”Känns som hån”

Tommy Salo är inbjuden till ”Tidernas hockeygala” på torsdag kväll men väljer nu att inte gå i ren protest mot svenska hockeyförbundet.
– Lite förvånad är man. Det känns mer som ett hån att de bjöd in mig, säger han i en intervju med Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Söderström, Tre Kronor
971108 Ishockey, Karjala Cup, Sverige, Träning: Tommy Söderström, målvakt, Sverige. Foto: BILDBYRÅN / 21103

Beslutet att nobba Salo helt har väckt starka reaktioner runt om i hockey-Sverige senaste dygnet. Nu väljer en annan svensk gammal stormålvakt att vädra sitt missnöje och stötta sin förre målvaktskollega, nämligen Tommy Söderström.
”Helt rätt Salo, otroligt att du inte är nominerad med dina meriter. 2:a i min bok även om det är svårt att jämföra över olika tidsepoker”, skriver Söderström i sin kritik på Twitter och fortsätter:
”Han borde definitivt varit bland topp-5. Helt otroligt om du frågar mig att han inte är nominerad med hans meritlista och konstigt glapp med nominerade landslagsmålvakter från Pekka 1991 till Henke 2020”.

LÄS MER: Mikael Renbergs tårfyllda hyllning till Börje Salming: ”Han är jättemodig som visar upp sitt svagaste jag”

Söderströms kritik

Tommy Söderström är heller inte nominerad eller för den delen inbjuden till ”Tidernas hockeygala” när svensk hockey firar 100 år med stort kalas och historiens bästa svenska spelare ska utses.
”Inte fått nån inbjudan och tydligen räckte inte 2 VM-guld, 1-VM-silver, 2 OS, 2 Canada Cup/World Cup under hela 90-talet och massa reklam för hockeyn i diverse tv-program som Mästarnas mästare, Renées brygga etc. Men jag är inte bitter”, skriver han på Twitter.

Söderström och Salo spelade ihop i både Tre Kronor och NHL-laget New York Islanders och precis som sin förre lagkamrat som nobbas är han heller inte särskilt sugen på att gå på galan, även om han blivit inbjudan.
”Jag hade inte gått även om jag fått inbjudan… Såna galor är inte min grej (var tvungen att gå på Idrottsgalan när jag var med i MM). Och självklart kan inte alla få en inbjudan och jag är inte ett dugg bitter över det såklart”, skriver målvaktshjälten i sin utläggning.

Borde Tommy Salo ha varit nominerad? Dela artikeln och säg din åsikt!

Kritiken: