Tokbusen Tie Domis mäktiga hyllning till Börje Salming – slår nu fast: ”Han kommer alltid vara Kungen”

Tokbusen Tie Domis mäktiga hyllning till Börje Salming – slår nu fast: ”Han kommer alltid vara Kungen”

Börje Salming sörjs av en hel hockeyvärld.
Nu slår ärkebusen Tie Domi fast:
– Han kommer alltid att vara Kungen.

Börje Salming har gått en tuff kamp mot ALS, och under hösten har familjen öppenhjärtigt och känslosamt berättat om motgångarna. Mot slutet hade Salming svårt att gå, han kunde inte prata, och han behövde sondmatas. På torsdagen kom beskedet att han gått bort, 71 år gammal.

Hyllas enormt

Hyllningarna från hockey-världen har varit enorma. I Toronto är Salming helgonförklarad, och hans storhet i Sverige går inte att underskatta. Under samtliga SHL-matcher på torsdagen hölls en tyst minut inför den andra perioden, och många profiler och legendarer har skickat sina tankar och kondoleanser. Börje Salming är en av våra största idrottare någonsin, och det finns inte en människa som kan säga ett ond ord om honom.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

När Börje Salming kom till Toronto i början av 70-talet så fanns det knappt en europé där. Salming kallades Chicken Swede, men det dröjde inte länge innan han bevisade att han var en av de tuffaste och modigaste som någonsin spelat i ligan. Nu strömmar hyllningarna in från NHL-legendarerna. Många kallar Börje Salming för sin stora idol, och så även Tie Domi.

LÄS MER: William Nylanders fina hyllning till Börje Salming – orden om chockbeskedet: ”Det är svårt att ta in…”

”Kommer alltid vara Kungen”

Tie Domi är en av klassisk ärkebuse i Toronto Maple Leafs. Han var Mats Sundins beskyddare under glansdagarna i NHL, och en av de mest utvisade spelarna någonsin. På Instagram ger han nu en mäktig hyllning till Salming, och slår samtidigt fast att svensken är ”kung för alltid”.

”Börje Salming var Kungen och kommer alltid vara Kungen. Mina djupaste kondoleanser till Börjes familj, vänner och fans. Du kommer vara saknad Börje, men vi glömmer dig aldrig”‚ skriver han.

Foto: Instagram

Till bilden har Domi ett bildspel med bilder på Börje och Domi tillsammans. På Instagram Stories har Domi även lagt ut en bild på Börje, med texten: ”Vi kommer att sakna dig, Börje”.

LÄS MER: Ikonen och nära vännen Darryl Sittlers hjärtskärande ord om Börje Salming: ”Han är i mitt hjärta för alltid”