Tobias Forsbergs svar på känsliga frågan – som nu väcker ett enormt hopp

Tobias Forsbergs svar på känsliga frågan – som nu väcker ett enormt hopp

Tobias Forsberg har varit rullstolsburen sedan olyckan 2018.
Men nu väcks verkligen hoppet efter en video på Instagram.
”Jag kommer aldrig att sluta drömma”, skriver han själv.

Det var på annandagen 2018 som Tobias Forsberg skadades allvarligt på isen. Sedan konstaterades det att han var förlamad från bröstet och ned.

Forsbergs kamp

Sedan dess har hela hockey-Sverige hålla tummarna för 32-åringens tuffa väg tillbaka. Forsberg har fortsatt kämpa och engagerat väldigt många i sin kamp.

Tobias Forsberg
200127 Tobias Forsberg och Filippa Norr Richloow prisutdelare av Årets prestation under Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu berättar han om vilken fråga som har varit värst under rehabiliteringen.
”Det var en fråga som dök upp extra många gånger som kanske också är den mest svåra och känslosamma att svara på. Kommer du någonsin kunna gå igen?”, skriver han på Instagram.

”Enda jag vet”

Han svarar på den känsliga frågan med att publicera en video där han kan gå med hjälp av ett robotskelett på Akademiska sjukhuset i Uppsala. En video som verkligen inger hopp, se den här nedanför.
”Den (frågan) är svår för att jag inte har något svar på den, jag vet verkligen inte. Det enda jag vet med all säkerhet är att teknologin går framåt och att jag aldrig kommer sluta drömma. Det kommer utvecklas många fantastiska hjälpmedel för ryggmärgsskadade och andra funktionsutmanade. Men det viktigaste och starkaste verktyg har vi alla redan i oss själva och den sitter innanför pannbenet”, skriver han på Instagram.

Tobias Forsberg
Tobias Forsberg. FOTO: Instagram.

Robotskelettet som hjälper Tobias Forsberg att gå består av kolfiber och drivs av små elmotorer. Maskinen rätar upp ryggen och hjälper till att röra på benen via en person som styr med joystick.

Se videon:

LÄS MER: Avslöjar nu Tobias Forsbergs första, blytunga ord till flickvännen – direkt efter otäcka olyckan

Få våra nyhetsbrev!