Tobias Forsbergs nya framtidsbesked – vill nu återvända till ishockeyn: ”Det är det jag är bra på”

Tobias Forsbergs nya framtidsbesked – vill nu återvända till ishockeyn: ”Det är det jag är bra på”

Tobias Forsberg kommer inte att spela ishockey igen.
Men nu vill han återvända till sporten.
– Tidigare trodde jag inte att det var något jag ville, nu är det absolut något jag kan tänka mig, säger han till Hockeysverige.

Det var i december 2018, i en match mellan Almtuna och Leksand, som olyckan var framme. Tobias Forsberg brakade rätt in i sargen – och blev länge liggandes helt orörlig på isen.

Vill tillbaka till sporten

Smällen var allvarlig, och tidigt stod det klart att nacken tagit stor skada. Efter flera månader på sjukhus bekräftade Forsberg själv att han var förlamad nedanför bröstet, samt att han hade nedsatt funktion i armar och fingrar.

Tobias Forsberg, Idrottsgalan
200127 Tobias Forsberg med sambo Flippa anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Tobias Forsberg har därefter gjort stora framsteg i sin rehabilitering sedan smällen, men är fortfarande förlamad nedanför bröstet. Han kommer inte spela hockey igen, men han kan tänka sig en framtid inom sporten.

”Absolut något jag kan tänka mig”

Någonting han tidigare inte hade tankarna på.

– Ja, det kan jag faktiskt tänka mig. När jag spelade var jag verkligen inne i det på ett sätt och såg till mig själv. I slutet, när jag blev äldre, glömde jag varför jag älskade sporten från första början, säger han till Hockeysverige.

Tobias Forsberg
180921 Leksands Tobias Forsberg i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Forsberg vill dock inte stå i båset.

– Tidigare trodde jag inte att det var något jag ville, nu är det absolut något jag kan tänka mig. Inte tränarmässigt, men det är ändå hockeyn jag är bra på och är det vad jag gjort under hela mitt liv, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!