Tokhyllningen till Elias Pettersson – efter uppoffringen i natt: ”Skulle kunna missa 20 matcher”

Tokhyllningen till Elias Pettersson – efter uppoffringen i natt: ”Skulle kunna missa 20 matcher”

Elias Pettersson gör inte bara mängder av poäng.
Nu tokhyllas han för sin uppoffring i natt.
”Han skulle kunna blockera så många skott att han missar 20 matcher per år”, skriver journalisten Thomas Drance.

Elias Pettersson gör en megasäsong i NHL, och har växt fram till en av de allra största stjärnorna i ligan. I grundserien snittade han nästan en poäng per match – och i slutspelet, som pågår nu, har han växlat upp ytterligare.

Uppoffringen i natt

Med sina 17 poäng på 14 matcher har Pettersson burit det Vancouver Canucks som skrällt sig hela vägen till konferenssemifinal i slutspelet. I natt blev det visserligen förlust – den tredje i matchserien mot Vegas Golden Knights – men Pettersson lovordades enormt efteråt ändå.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Svensken gjorde själv ett av målen i 3-5-förlusten, men hyllas även för någonting helt annat. I matchen var han nämligen, i vanlig ordning, väldigt involverad i defensiven, och blockerade bland annat ett skott från Paul Stastny.

Hyllas nu stort

För det hyllades han stort.

”Elias Pettersson gör verkligen allt i den matchen. Allt, i det här fallet, innebär ett blockerat skott och att sen ta emot en crosschecking i ryggen”, skriver journalisten Daniel Wagner.

Foto: Skärmdump/Twitter

Många vill, på grund av de fina defensiva insatserna, se Pettersson i boxplay, någonting som dock journalisten Thomas Drance ställer sig emot.

”Efter den blocken så förstår man varför folk vill se Pettersson döda utvisningar. Men saken är den, att Pettersson offrar sig så hela tiden. Det är hans grej. Om man sätter en spelare som honom i boxplay så skulle han blocka så många skott att han missar 20 matcher per säsong”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!