Avslöjar nu Tobias Forsbergs första, blytunga ord till flickvännen – direkt efter otäcka olyckan

Avslöjar nu Tobias Forsbergs första, blytunga ord till flickvännen – direkt efter otäcka olyckan

Tobias Forsberg blev förlamad efter en smäll på isen.
Nu berättar hans flickvän om Leksands-profilens första ord.
– Det första han sa när han kom ut på båren där, då tog jag tag i hans hand och då sa han: ”nu är det kört, det blir ingen mera hockey”, säger Filippa Norr Richloow i Nyhetsmorgon.

Det var i december, 2018, som olyckan var framme. I en match mellan Almtuna och Leksand så brakade Tobias Forsberg in i sargen – och blev liggandes orörlig på isen.

”Det här är inte lugnt”

Det stod tidigare klart att skadan var allvarlig, och att hans nacke tagit stor skada. Månader senare gick Forsberg själv ut med beskedet att han är förlamad nedanför bröstet, och har nedsatt funktion i armar och fingrar.

Leksands Tobias Forsberg jublar efter 2-1 av Leksands Eric Castonguay (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 27 januari 2017 i Jönköping. Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Under fredagsmorgonen var Tobias Forsberg, som tidigare under året var på Idrottsgalan för att dela ut pris, och flickvännen Filippa Norr Richloow i TV4:s Nyhetsmorgon för att prata om olyckan.

– Känslan när jag låg där var att jag låg där i en evighet, men det gjorde jag nog inte. Jag kommer ihåg att jag försökte röra på armar och ben, men det hände ingenting. Sedan tog de ut mig utanför isen och så mötte Filippa upp mig där. De försökte lugna mig, men jag kände bara att ”det här är inte lugnt”, säger Forsberg.

Orden till flickvännen

Samtidigt avslöjar Norr Richloow första orden från pojkvännen.

– Det första han sa när han kom ut på båren där, då tog jag tag i hans hand och då sa han: ”nu är det kört, det blir ingen mera hockey”, säger hon.

Tobias Forsberg, Idrottsgalan
200127 Tobias Forsberg med sambo Flippa anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Tobias Forsberg har gjort stora framsteg i sin rehabilitering sedan smällen, men är fortfarande förlamad nedanför bröstet, och sitter i rullstol.

– Det är klart att det är en stor förändring. Men Tobbe är samma person även fast han skadade sig. Vi båda är väldigt beroende av varandra, speciellt efter skadan nu, på ett bra sätt, säger Norr Richloow.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!