Blytunga mardrömsbeskedet för Elias Pettersson i natt – efter fula tacklingen: ”Det suger”

Elias Pettersson tacklades sent och flög in i sargen.
I natt tvingades han stå över matchen mot Minnesota Wild.
– Det suger, säger lagkamraten Brandon Sutter.

Det var tidigare i veckan, i en match mot Boston Bruins, som den omdiskuterade situationen hände. Elias Pettersson var i offensiv zon, släppte ifrån sig pucken – och tacklades två sekunder senare av Matt Grzelcyk vilket fick honom att flyga in i sargen.

Stora kritiken

Elias Pettersson kunde fullfölja matchen – men efteråt var reaktionerna starka då Bruins-backen klarade sig undan utvisning.

– Jag är så arg. Elias är en av de bästa spelarna i ligan och blir tacklad så där. Han är totalt försvarslös, och det är två sekunder efter att han spelat bort pucken. Jag har sett det ett par gånger nu och han är helt ovetandes. Han är försvarslös, sa tränaren Travis Green.

Foto: Skärmdump/Youtube

Under torsdagen var även Elias själv kritisk.

– Jag släpper pucken, och är redo att bli tacklad eftersom att jag ser honom bakom mig – men det kommer ingen tackling. Sen två sekunder senare tacklar han mig när jag är avslappnad… jag var frustrerad. Det är inte bra gjort, det är smutsigt gjort. Tacklingen var tio meter från där jag släppte pucken, och två sekunder sen, sa han.

Struken i natt

Och i natt kom det stora mardrömsbeskedet. Precis innan nedsläpp till matchen mellan Wild och Canucks så ströks Pettersson med en underkroppsskada.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190511 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 11, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87935

Canucks förlorade matchen med 2-4, och efteråt bekräftade Travis Green att skadan uppstod mot Bruins, och att det inte finns något besked om när han kan vara tillbaka.

– Det suger när en spelare som han är skadad. Petey har visat att han kan spela med smärta förut, men jag tror att det var för mycket idag. Det är tufft när man inte kan gå för fullt, inte kan trycka på. Speciellt för honom, vi behöver honom i slutskedet. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, säger lagkamraten Brandon Sutter till Sportsnet.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!