Svenske NHL-stjärnan Victor Hedman bryter tystnaden om hockey-VM – ger nu sitt ärliga svar om att spela i Tre Kronor

Tre Kronor laddar upp för hockey-VM.
Nu kan man få drömstärkning i Victor Hedman.
Svenske NHL-stjärnan erkänner nu sina tankar om VM.

Han är en av Sveriges främsta spelare i NHL och en riktig världsback. 33-årige Victor Hedman har vunnit både VM-guld 2017 och utsetts till världens bästa hockeyback 2018.

Hedman illa ute

Men nu är hans Tampa Bay Lightning illa ute i Stanley Cup-slutspelet och ligger under med 0-3 i matcher mot ärkerivalen Florida Panthers. Det kan öppna för drömförstärkning till hockey-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victor Hedman, NHL
191109 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning celebrates after the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Den 10 maj spelar Tre Kronor sin VM-premiär mot USA och hittills har båda NHL-stjärnorna Erik Karlsson och Rasmus Dahlin anslutit till landslaget. Skulle även Hedman dra på sig den blågula landslagströjan igen ger det en backuppsättning i absolut världsklass.

Om hockey-VM

Nu bryter svenske NHL-stjärnan tystnaden om hockey-VM.
– Chansen finns alltid. Så länge man känner sig pigg och kan bidra så lockar det alltid att vara med, säger han till SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victor Hedman, NHL
170504 Victor Hedman under Sveriges ishockeylandslags träning inför ishockey-VM den 4 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87437

Längre fram ser Victor Hedman också oerhört mycket fram emot att spela vinter-OS med Tre Kronor, då mästerskapet i Cortina 2026 kan bli hans allra första och sista OS-deltagande.
– Det känns oerhört kul, det är stort. Jag har ju aldrig fått spela OS än så det är ett stort delmål jag har där i framtiden. Just för min egen del så kan det vara sista gången det är möjligt att jag kan spela OS, säger han till tv-kanalen.
– Vi får börja med den här fyrnationsturneringen som en liten förrätt, om man säger så. Sedan blir det OS i Italien och det är helig mark för svensk hockey. Så det hade varit inspirerande och kul att få vara med på den resan.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar sitt absoluta drömnamn till Tre Kronor i hockey-VM: ”Jag ska vara ärlig”

Hedman ser Tre Kronor som en stor utmanare till OS-guldet om man får med sig alla toppspelare från NHL.
– Sverige vill nog ingen möta. Det gäller att alla har sina bästa matcher i livet, men så är det för alla. Landslagen kommer ha helt fantastiska trupper, säger han i intervjun.

Vill du se Victor Hedman i hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev