Svenska ungdomsmatchen urartade helt – ledare i tumult med spelare

.

J18-matchen mellan Lycksele och Kiruna urartade totalt i helgen.
I slutet av den första perioden blev det tumult efter ett stort slagsmål där bland annat en ledare drog ner en juniorspelare i isen, rapporterar NSD.
– Vår tränare säger att han själv har bett den här spelaren att lämna vårt bås då han stått och hängt över vår båssarg, säger Thomas Jatko, sportsligt ansvariga i Kiruna IF, till tidningen.

Det var i slutet av den första perioden i J18-matchen mellan Lycksele och Kiruna IF som alltid spårade ur.

Sex matchstraff

I samband med att perioden var över började flera spelare slåss, någonting som mynnade ut i sju personliga matchstraff, samt varsitt matchstraff till respektive lag. Totalt delades 245(!) utvisningsminuter ut.

NSD rapporterar även att en spelare ska ha blivit neddragen i isen av en ledare i samband med tumultet.

Ledare drog ner spelare på isen

Lycksele-spelaren Obb Persson berättar själv om situationen.
– Vår spelare sa att han bara skulle åka förbi och då tyckte Kiruna att han var lite väl nära deras bås. De sa till honom att ”åk härifrån, åk härifrån” men då svarade han (spelaren) att ”du ska inte säga till mig vad jag ska göra” och då hände det där. Då tog ledaren tag i gallret och skickade ned honom på isen, berättar Persson för NSD.

Kiruna IF:s sportsligt ansvariga  Thomas Jatko berättar att tränaren själv ska ha bett motståndarspelaren lämna lagets bås då han hängt över sargen vid båset.

”Det är aldrig okej”

Han väljer att ta kraftigt avstånd från händelsen till sajten Hockeymagasinet.
– Det är aldrig okej att en ledare hamnar i en sådan situation som han har gjort i det här fallet. Det är inte okej, så är det. Ledare ska kunna hålla sig kalla och värdera situationen och absolut inte hamna i handgemäng, säger Jatko.

Under kvällen kommer Kirunas ledning få en redogörelse från laget J18-tränare vad som skedde.  Domaren i fråga såg inte situationen vilket gör att ingen anmälan kommer upprättas till förbundet.

Lycksele vann matchen med 10-6.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: När kungen kom på skolbesök i Örnsköldsvik – och gjorde 200 barn besvikna

Målvakten lämnar SHL-laget – klar för tre(!) klubben på två månader


 

Läs mer om...