Svenska hockeylaget i sorg – älskade klubbikonen har hastigt gått bort: "Ingen som honom"

Svenska hockeylaget i sorg – älskade klubbikonen har hastigt gått bort: ”Ingen som honom”

Svenska hockeylaget Vita Hästen är i sorg.
Klubbens älskade profil och materialare Ulf ”Uffa” Eklöv har gått bort.
”Få personer är så förknippade med Vita Hästen och ingen har ägnat så stor del av sitt liv till föreningen som Uffa”, skriver allsvenska klubben i ett uttalande.

Till hösten skulle han gå in i sin 44:e raka säsong som materialare för Vita Hästen. Men nu har det tragiska inträffat.

Klubbikon död

Hockeyallsvenska klubben meddelar att klubbens älskade profil Ulf ”Uffa” Eklöv har gått bort efter en kortare tids sjukdom.
”Få personer är så förknippade med Vita Hästen och ingen har ägnat så stor del av sitt liv till föreningen som Uffa”, skriver klubben i ett officiellt uttalande.

Ulf Eklöv, Vita Hästen
140921 Vita Hästens materialförvaltare Uffa Eklöv i omklädningsrummet under ishockeymatchen i HockeyAllsvenskan mellan Vita Hästen och Asplöven den 21 september 2014 i NORRKÖPING. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN / Cop 102

”Uffa” hade inte många fiender och var älskad av de flesta. 2019 fick han även ett mycket välförtjänt pris för sitt hårda slit.

Då mångårige materialaren med över 40 års tjänst inom Vita Hästen utsågs till ”Årets eldsjäl” på Norrköpings Idrottsgala. En högst prestigefull utmärkelse för Eklöv.

”Minnas honom”

Vita Hästen uttrycker sin sorg i ett officiellt pressmeddelande.
”Vita Hästen är oerhört tacksamma för alla de stunder vi fått uppleva tillsammans med Uffa genom dessa år. Alla spelare, ledare, personal och funktionärer har garanterat sina egna fina minnen av Uffa. Vi vill givetvis också rikta vår enorma uppskattning för det hårda arbete och engagemang som Uffa genom alla år stått för i föreningen och som vi gemensamt ska hylla och minnas honom för när hockeysäsongen återkommer”, skriver hockeyklubben.

Vita Hästen, HockeyAllsvenskan
200311 Vita Hästens spelare deppar efter ishockeymatchen hockeyallsvenskans slutspelsserie mellan Västerås och Vita Hästen den 11 mars 2020 i Västerås. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Senaste säsongen slutade Vita Hästen på en fin sjätteplats i HockeyAllsvenskan men gick miste om kvalspelet för uppflyttning till SHL. Till hösten går man in i sin sjunde raka säsong i näst högsta serien.

Men utan ”Uffa” Eklöv i omklädningsrummet för första gången på väldigt, väldigt länge. Det kommer nog kännas mycket ovant.

LÄS MER: Svensk hockey i sorg: Klubbikonen och förre Tre Kronor-spelaren har gått bort: ”Oerhört saknad”

Få våra nyhetsbrev!