Jätteskrällen: Förre stortalangen och JVM-stjärnan klar för sjukt oväntade klubben

Jätteskrällen: Förre stortalangen och JVM-stjärnan klar för sjukt oväntade klubben

Han spelade tre JVM-finaler för Sverige.
Samt spelade SHL-hockey så sent som 2019.
Nu är förre stortalangen och JVM-stjärnan Sebastian Collberg klar för den mest oväntade klubben.

Ni känner nog alla till namnet när ni hör det. Det blev tre raka JVM-turneringar 2012-14 och Sebastian Collberg var en av hjältarna i den så framgångsrika upplagan av Juniorkronorna som tog guld, silver och silver.

Svensk JVM-stjärna

Forwarden från Mariestad sågs som en stor talang inom svensk hockey och slog igenom med Frölunda i SHL. Efter tiden som JVM-stjärna och tre raka JVM-finaler tog han klivet till Nordamerika 2014.

Sebastian Collberg, JVM
131229 Sveriges Sebastian Collberg inför ishockeymatchen i JVM mellan Norge och Sverige den 29 december 2013 i Malmö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86669

Där blev det totalt 87 matcher och 28 poäng i AHL för Bridgeport Sound Tigers innan svensken vände hemåt igen. Först spel i SHL med Rögle och sedan i Timrå.

238 SHL-matcher

Senaste säsongen lämnade Collberg svensk hockey igen efter totalt 238 matcher och 51 poäng i SHL. Ny klubb blev österrikiska Graz99ers och 26-åringen mäktade med 13 poäng på 27 matcher i EBEL.

Sebastian Collberg, Graz99ers
190830 Sebastian Collberg of Graz99ers celebrate with teammates after 2-2 during the CHL game between Frölunda and Graz99ers on August 30, 2019 in Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men nu är det dags för flytt igen efter bara en säsong i Österrike. Och det är en högst oväntad flytt för den förre stortalangen.

Sebastian Collberg är helt klar för Löwen Frankfurt i den tyska andraligan. En rejält överraskande övergång för den en gång så lovande spelaren som tillhörde SHL så sent som 2019.

LÄS MER: Svenska hockeyklubben kan bygga superlag – med tre prestigevärvningar: ”Århundradets bästa lag”

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!