Svenska hockeyklubben kan bygga superlag – med tre prestigevärvningar: "Århundradets bästa lag"

Svenska hockeyklubben kan bygga superlag – med tre prestigevärvningar: ”Århundradets bästa lag”

Här snackar vi ändå prestigevärvningar.
Nu kan division 3-laget IK Pantern göra tre riktiga dundervärvningar.
– Kan jag få in alla tre måste det på pappret vara århundradets bästa division 3-lag, säger tränaren Joakim Tillgren till Sydsvenskan.

Han har gjort 199 matcher i SHL och över 500 matcher i HockeyAllsvenskan. Efter spel i Luleå, Leksand, Djurgården, Malmö, Linköping och AIK kan det nu bli spel i division 3 för Jens Jakobs.

Prestigevärvning

35-åringen pekas ut som en rejäl prestigevärvning för IK Pantern. 
– Jens är sugen och säger att han har svårt att sluta med hockeyn helt, bekräftar Joakim Tillgren, tränare och sportchef i Pantern, för Sydsvenskan.

Jens Jakobs, IK Pantern
180110 AIK:s Jens Jakobs efter att ha skjutit 2-0 på straff under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 10 Januari 2018 i Stockholm. Foto: Olle Wande / Bildbyrån / Cop 218

Förra säsongen spelade Jakobs för engelska Nottingham Panthers och numera har han bosatt sig i Ystad. Nu kan det bli spel tillsammans med tidigare elitspelarna Nicklas Jadeland och Johan Björk.

”Århundradets lag”

Även en annan prestigevärvning är på väg in för att få det konkursdrabbade Pantern att lyfta i seriesystemen igen. Klubbens förre kapten Kim Johansson är aktuell för återkomst efter två säsonger i Danmark.
– Jag skulle bli ytterst förvånad om Kim inte spelar med Pantern till hösten, säger tränaren Tillgren till lokaltidningen.

Kim Johansson, IK Pantern
180131 Panterns Kim Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 31 januari 2018 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Men det räcker ändå inte där. En tredje meriterad värvning är också på gång. Det handlar om Malmö Redhawks-produkten Viktor ”Honken” Holmkvist.

Efter en lång karriär i division 1 siktar 28-årige forwarden framförallt på utlandskontrakt i Danmark. Men har även Pantern som en möjlig nästa klubbadress.
– Redan i april la jag fokus på Kim och ”Honken”. Sedan har Jens kommit in i bilden. Kan jag få in alla tre måste det på pappret vara århundradets bästa division 3-lag, säger Joakim Tillgren i intervjun.

LÄS MER: Här är svenska topplagets kvadrupel – fortsätter storsatsningen med hela fyra(!) nya namn

Få våra nyhetsbrev!