Stora vändningen: Supertalangerna blir kvar i SHL – trots deras stora önskan: ”De får snällt vänta”

De hade hoppats på NHL-spel.
Men nu tyder allt på fortsatt spel i Sverige för supertalangerna Alexander Holtz och Lucas Raymond.
– De får snällt vänta, säger Peter Forsberg, Svenska ishockeyförbundets NHL-förhandlare
.

NHL-draften är vanligtvis en av sommarens stora höjdpunkter. I år hade det varit extra spännande att följa, då allting tyder på att vi har två spelare som kommer att väljas riktigt högt.

Draften senarelagd

Det handlar om Djurgårdens Alexander Holtz och Frölundas Lucas Raymond, som båda redan hunnit göra avtryck i SHL. De båda har även varit öppna för att testa på NHL-spel redan till kommande säsong.

191230 Nils Lundkvist , Alexander Holtz, Karl Henriksson and Lucas Raymond of Sweden celebrate the 1-6 goal during the 2020 IIHF World Junior Championship game between Kazakhstan and Sweden on December 30, 2019 in Trinec. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

NHL-draften var tänkt att hållas den 26 juni, men i och med coronaviruset så kommer den att senareläggas. Det innebär trubbel för de svenska supertalangerna.

Stannar i SHL

Enligt Peter Forsberg – NHL-förhandlare på förbundet, och inte att förväxla med storspelaren Foppa – så kommer den senarelagda draften innebära att NHL-klubbarna inte kan plocka över SHL-talangerna, trots att de skriver kontrakt.

– Jag är inte säker på någonting i dessa tider, men som jag ser det finns det inget annat tolkningsutrymme. Vi har talat om att om det inte är en draft den 26 juni så kan ni inte komma tillbaka i september och ta spelare. Det har NHL förstått, säger Forsberg till TT.

Lucas Raymond, Frölunda
190428 Lucas Raymond of Sweden celebrates after 1-0 during the IIHF U18 World Championship final game between Sweden and Russia on April 28 in Örnsköldsvik. Photo: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230

Allting tyder alltså på ytterligare ett år i Djurgården respektive Frölunda för Holtz och Raymond.

– De får snällt vänta, säger Peter Forsberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!