Svensk hockey i sorg – omtyckte domaren har gått bort efter olycka: ”Väldigt chockartat”

Domarkåren inom svensk hockey är i sorg.
I helgen gick rutinerade hockeydomaren Mikko Taskinen bort.
– Väldigt chockartat, säger Svenska ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson till Hockeynews.

Han var en stor domarprofil, framförallt i Stockholmsområdet. I hela tio år hade han dömt matcher i Hockeyettan.

Domaren död

Men i helgen kom det hemska beskedet att hockeydomaren Mikko Taskinen gått bort i en olycka. Han blev bara 43 år gammal.

Domare, hockey
141120 Generell bild av domare som håller i puck och visselpipa under ishockeymatch i SHL. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN / Cop 137

Under måndagen hade Svenska ishockeyförbundet öppet hus för de som behövde extra stöd efter det hemska.
”I helgen nåddes vi av den ofattbara nyheten att en kär domarkollega och vän alldeles för tidigt har lämnat oss i samband med en olycka! Mikko var verkligen en glädjespridare och omtyckt på många sätt! Idag finns vi fram till 16 på kontoret eller på telefon om någon behöver stöd eller samtal i den svåra stunden efter det inträffade. Mikko, du kommer verkligen vara saknad i våra kurslokaler och omklädningsrum!”, skriver förbundets domaransvarige Joel Hansson i ett inlägg på Facebook.

”Känns overkligt”

Ishockeyförbundet har även funnits till hands för folka som vill ringa in och prata av sig i sorgen.
– Vi har följt vår krisplan när det gäller tillbud i verksamheten. Det har funnits möjlighet att komma till oss på förbundet, men vi har även upprättat kontakt via telefon med ett antal personer i vår verksamhet, säger förbundets domaransvarige till Hockeynews.

Domare, hockey
130914 Visselpipa på domarens hand under ishockeymatch i SHL. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57237

Många har också hört av sig efter Mikko Taskinens död.
– Det visar bara på hur omtyckt och uppskattad Mikko var av alla inom domarfamiljen, men även inom hockeyfamiljen. Han har gjort avtryck på många sätt. Så det känns väldigt overkligt att han inte finns med oss längre. Mikko har betytt väldigt mycket för vår verksamhet och har bland annat varit domarcoach och en positiv kraft för många nuvarande domare i SHL och Hockeyallsvenskan när de var nya i yrket. Han var en väldigt omtyckt och kär kollega, säger Hansson till hockeysajten.

I helgen nåddes vi av den ofattbara nyheten att en kär domarkollega och vän alldeles för tidigt har lämnat oss i samband…

Gepostet von Joel Hansson am Montag, 20. Juli 2020

LÄS MER: Bomben: Stjärnbacken lämnar NHL och återvänder till Frölunda igen: ”Väldigt glad”

Få våra nyhetsbrev!